Annemieke den Otter volgt Jolanda Poots-Bijl op bij Ordina

01 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina heeft Annemieke den Otter per 19 september 2016 benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Raad van Bestuur. Zij volgt Jolanda Poots-Bijl op, die vanaf half september aan de slag gaat als financieel bestuurder bij maritieme dienstverlener Van Oord. 

De afgelopen drie jaar gaf Jolanda Poots-Bijl leiding aan de financiële operaties van Ordina. Daarvoor werkte ze jarenlang voor VolkerWessels, waar ze dezelfde functie bekleedde, en Enper, adviesbureau Accenture, ProRail en Connexxion. Begin juni maakte Poots-Bijl bekend dat ze het een “natuurlijk moment vond” om een nieuwe uitdaging aan te gaan – de ‘turnaround’ die ze zelf met CEO Stépan Breedveld heeft ingezet in 2013 is voor het grootste gedeelte afgerond. 

Na een zoektocht van zo’n twee maanden heeft de Raad van Commissarissen – het orgaan belast met de benoemingen van bestuurders – de opvolger van Poots-Bijl bekendgemaakt. Het betreft ‘insider’ Annemieke den Otter. “Wij zijn verheugd dat we met Annemieke een opvolger hebben uit de eigen gelederen. Zij kent de organisatie goed en zorgt voor continuïteit”, aldus Johan van der Werf, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ordina.

Annemieke den Otter - Ordina

Den Otter is sinds november 2013 bij Ordina in dienst als Financieel Directeur Corporate. Haar huidige portefeuille bestaat uit de afdelingen Finance & Control, IT, Vastgoed & Inkoop en Investor Relations. Zij heeft volgens Van der Werf de afgelopen periode een belangrijke rol gespeeld in het verder professionaliseren van de financiële en ondersteunende afdelingen. “Daarnaast heeft Annemieke een leidende rol vervuld bij het verder optimaliseren van processen en procedures rondom planning en control, en de realisatie van het kostenbesparingsprogramma. Wij wensen haar, vanuit haar nieuwe rol, veel succes met het leveren van een bijdrage aan het uitvoeren van de ingezette strategie van winstgevende groei en innovatie.” 

Net als Poots-Bijl heeft Den Otter een verleden bij VolkerWessels – zij werkte er circa 3,5 jaar. Daarvoor deed Den Otter werkervaring op bij de bankentak van financiële dienstverlener Macquarie, ING Investment Management (in New York) en Nationale Nederlanden. Ze begon haar loopbaan bij KPMG, waar ze in de Corporate Finance praktijk actief was. 

Annemieke den Otter heeft, op basis van de wet Bestuur en Toezicht, een contract gekregen voor de periode van vier jaar.