Jolanda Poots-Bijl CFO van maritieme dienstverlener Van Oord

03 juni 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Jolanda Poots-Bijl, de CFO van Ordina, gaat de ICT-dienstverlener verlaten. Per half september 2016 is zij benoemd tot financieel bestuurder bij maritieme dienstverlener Van Oord.

In maart 2013 trad Poots-Bijl (1969) aan als CFO bij Ordina. Zij maakte destijds de overstap van bouwbedrijf VolkerWessels, waar ze dezelfde functie bekleedde. Daarvoor werkte ze jarenlang voor Enper, adviesbureau Accenture, ProRail en Connexxion. De afgelopen drie jaar hield zij zich samen met Stépan Breedveld, de CEO van Ordina, bezig met het aanscherpen van de strategie van Ordina en de uitvoering daarvan. “Ik heb de afgelopen periode samen met Stépan met veel toewijding de ‘turn around’ van Ordina mogen leiden. De aangescherpte strategie en het besparingsprogramma liggen goed op koers en zullen in 2016 afgerond worden. Hierdoor ontstaat er voor mij een natuurlijk moment voor een volgende stap”, aldus Poots-Bijl.

Bij Van Oord wordt Poots-Bijl de opvolger van Arjan van de Kerk. De huidige CFO bij de Rotterdamse maritiem dienstverlener gaat na een dienstverband van 18 jaar met pensioen.

Jolanda Poots-Bijl - Van Oord

Johan van der Werf, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ordina: “Onder de leiding van Jolanda en mede door haar enorme inzet is de financiële functie binnen Ordina verder versterkt en is de uitvoering van de aangescherpte strategie in een versnelling gekomen. Wij wensen haar vanaf september veel succes bij Van Oord.” Door haar vertrek vroegtijdig aan te kondigen, is er volgens Van der Werf voldoende tijd voor een goede transitie. De raad van commissarissen zal de komende periode de opvolgingsprocedure in gang zetten.

De vertrekkende Ordina-bestuurder bekleedt momenteel diverse commissariaten, onder meer bij de Gasunie en Blokker Holding.