De zomerbazen van VKA: Jessica Drake Wetsteijn en Joost van Lier

15 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De zomer is weer aangebroken. Bij strategisch ICT-adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates is dit traditiegetrouw het startsein voor een bijzonder initiatief: de zomerdirectie.

Elf maanden lang wordt Verdonck, Klooster & Associates (VKA) geleid door een tweekoppige directie, momenteel bestaande uit Marc Gill’ard en Erik van Zegveld.

Maar in de zomer, als het duo mag genieten van hun welverdiende zomervakantie, wordt het stokje niet overgedragen aan andere partners of leidinggevende collega’s zoals businessunit-directeuren, maar juist aan aanstormend talent. Dit jaar valt die eer te beurt aan Jessica Drake Wetsteijn (32) en Joost van Lier (35).

De zomerbazen van VKA: Jessica Drake Wetsteijn en Joost van Lier

In hun rol als zomerdirecteuren nemen Wetsteijn en Van Lier zo goed als alle directietaken over. Dit komt neer op: leidinggeven aan de 150 professionals van het bureau, het nemen van investeringsbeslissingen, het oplossen van mogelijke issues en het aantrekken van nieuw personeel.

“Er zijn geen restricties”, zegt Gill’ard, om daar snel aan toe te voegen. “Ja, één restrictie: ze morgen geen medewerkers ontslaan.”

Van Zegveld geeft aan dat het bureau het initiatief ooit in het leven heeft geroepen om jonge talenten de kans te geven om hun ontwikkeling op bestuursvaardigheden in korte tijd te versnellen. Daarnaast levert het ook altijd weer verrassende inzichten op voor het bestuur en de partners.

“Het zomerdirecteurschap biedt onze jonge talenten een uitgelezen kans om te ervaren hoe het is om leiding te geven aan ons bedrijf. Bovendien kunnen zij op deze manier een eigen thema agenderen. Veel van de thema’s van de zomerdirecteuren van de afgelopen jaren zijn nog steeds onderdeel van onze jaarplannen en cultuur.”

Wetsteijn en Van Lier beginnen vol enthousiasme aan hun nieuwe – tijdelijke – uitdaging. “Het zomerdirecteurschap is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen binnen Verdonck, Klooster & Associates. Ontzettend leuk en fijn dat de directie ons dit jaar het vertrouwen geeft”, aldus het duo.

Een van de gebieden waaraan de twee zomerdirecteuren hun eigen signatuur willen geven is maatschappelijke impact. Zo zamelt het bureau onder hun leiding geld in voor de Voedselbank in Zoetermeer (waar VKA gevestigd is) en zien ze toe op de uitvoering van een pro bono-consultancyproject voor Voedselbanken Nederland.

Daarnaast willen Wetsteijn en Van Lier de komende zomer zonder coronarestricties aangrijpen om een aantal teambuilding- en sociale activiteiten te organiseren, met als uitsmijter het (weer teruggekeerde) zomerfeest aan het einde van de vakantieperiode.

Vorig jaar werden de schoenen van Gill’ard en Van Zegveld een zomer lang gevuld door Laura Natrop en Marwan Jezrawi.