Capgemini Invent neemt Britse agency Rufus Leonard over

29 juni 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijd advieskantoor Capgemini Invent heeft een grote acquisitie in het Verenigd Koninkrijk afgerond door design en brand agency Rufus Leonard over te nemen.

Rufus Leonard, dat met zijn hoofdkantoor is gevestigd in Londen, telt 70 professional en is gespecialiseerd in design- en technologiediensten gericht op het verbeteren van branding en de customer experience.

“Klanten willen digitale mogelijkheden omarmen en zichzelf voortdurend opnieuw uitvinden voor echte, langdurige waarde en impact”, geeft Capgemini Invent-CEO Cyril Garcia aan. “Rufus Leonard paste perfect bij ons wat betreft hun capaciteiten, cliënten en cultuur. Ik ben verheugd hen bij het kantoor welkom te mogen heten.”

Capgemini Invent buys design and brand agency Rufus Leonard

Rufus Leonard wordt onderdeel van ontwerp- en creatief adviesbureau frog, dat sinds 2019 een dochteronderneming is van Capgemini Invent, in navolging van de eerdere overname van Altran. In de zomer van vorig jaar werd frog (samen met Cambridge Consultants) intern overgeheveld naar Capgemini Invent.

“De wereldwijde schaal en reikwijdte van Capgemini Invent zullen Rufus Leonard en zijn klanten nieuwe kansen bieden”, aldus Neil Svensen, Chairman en oprichter van Rufus Leonard. “We zijn enthousiast over de aanpak van Capgemini Invent om data te integreren in zijn klantgerichte designdiensten, evenals over de zeer complementaire cultuur.”

Voor Capgemini Invent volgt de deal kort op de overname van financial services-specialist Chappuis Halder. De afgelopen jaren nam Capgemini Invent onder meer Purpose over in de Verenigde Staten (2020) en Konexus Consulting in Duitsland (2019).