Cambridge Consultants en Frog onderdeel van Capgemini Invent

24 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Met de toevoeging van Cambridge Consultants en Frog is Capgemini Invent door de grens van 10.000 werknemers gebroken en heeft het tegelijkertijd zijn portfolio verbreed.

De twee dochteronderdelen maakten reeds deel uit van de Capgemini Group, in navolging van de €3,6 miljard-overnamedeal met Altran twee jaar geleden. De twee units zijn nu formeel overgegaan naar Capgemini Invent, Capgemini’s praktijk voor management consulting, digitale innovatie, design en transformaties. 

Cambridge Consultants werd zestig jaar geleden opgericht en is gespecialiseerd in tech-gedreven innovatie. Voorbeelden van opdrachten waar het bedrijf recentelijk aan heeft gewerkt zijn onder meer de ontwikkeling van een technologie die Covid-19-thuistests mogelijk maakt, de ontwikkeling van ’s werelds eerste draadloze antenne voor 5G-connectiviteit en het helpen van een Europees energiebedrijf bij de ontwikkeling van efficiëntere slimme gasmaters. Het bedrijf heeft ongeveer 900 medewerkers, verspreid over kantoren in de VS, het VK, Japan en Singapore.

Cambridge Consultants and Frog onderdeel van Capgemini Invent

Het met zijn hoofdkantoor in de VS gevestigde Frog is uitgegroeid tot een van de grootste ontwerp- en innovatieadviesbureaus ter wereld, met ongeveer 1.100 medewerkers werkzaam vanuit 35 studio’s wereldwijd, waaronder zestien in Europa. Het bedrijf helpt zijn klanten bij het ontwerpen en bouwen van ervaringen, producten en bedrijven, en mag bedrijven als Unicef, Pfizer, British Telecom, Audi en General Electric tot zijn klantenkring rekenen. Frog werd onderdeel van Altran toen het in 2018 Aricent overnam.

Door de toevoeging van de twee units verbreedt Capgemini Invent zijn dienstenportfolio, vooral in de creatieve, technologie- en productontwikkeling-domeinen, en versterkt het zijn positie in de markt als end-to-end transformatiepartner.

“De beste kansen voor transformaties doen zich voor op het snijvlak van de agenda van de C-suite”, aldus Cyril Garcia, CEO van Capgemini Invent. “Met onze unieke mix van augmented capabilities positioneert Capgemini Invent zich als de nummer één partner om de duurzame bedrijfsgroei van klanten vorm te geven.”

Met een team van 10.000 strategen, datawetenschappers, product- en experience designers, merk- en technologie-experts, geldt Capgemini Invent als een van ’s werelds grootste consultancykantoren. De organisatie was gezien zijn omvang reeds een van de top 30-spelers in de markt, en laat door de toevoeging van Cambridge Consultants en Frog nu nog meer concurrenten achter zich.