Capgemini Invent koopt financial services-specialist Chappuis Halder

19 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Capgemini Invent heeft Chappuis Halder overgenomen, een wereldwijd strategy en management consultancykantoor dat zich toelegt op het financial services-segment.

Als gevolg van de overname maakt een team van ongeveer 150 consultants en staf, werkzaam vanuit zes kantoren (Parijs, Genève, New York, Montreal, Singapore en Hongkong), de overstap naar Capgemini Invent, de consultingtak van de Franse IT-reus Capgemini.

“Met de toevoeging van Chappuis Halder versterken we ons vermogen om end-to-end transformatiediensten aan onze klanten binnen het financial services-domein te leveren”, laat Anirban Bose weten, CEO van Capgemini’s Financial Services-praktijk.

Capgemini Invent koopt financial services specialist Chappuis Halder

Chappuis Halder werd opgericht in 2012 en richtte zich aanvankelijk op de Zwitserse en Franse markt, alvorens het bedrijf uitgroeide tot de internationale speler die het vandaag de dag is.

Het consultancykantoor werkt voor grote banken, verzekeraars en vermogensbeheerders en is gespecialiseerd in onder meer transformaties, finance, risk en compliance, en meer recent ook in data science, digitalisering en duurzaamheid.

Onder de klantenkring van Chappuis Halder zijn alle private banken in Zwitserland te vinden, evenals diverse grote banken en verzekeraars uit het land. “Ze hebben een toonaangevende reputatie weten op te bouwen binnen de markt”, aldus Bose.

“Chappuis Halder brengt een team van zeer getalenteerde en ervaren consultants mee naar Capgemini Invent”, stelt Cyril Garcia, de CEO van Capgemini Invent.

Voor Capgemini Invent is het de eerste deal sinds de overname van Purpose in de VS (2020), die volgde op die van Koneus Consulting in Duitsland (2019). Sinds die twee deals heeft de consultingtak een flinke groei doorgemaakt, onder andere in navolging van een interne herstructurering binnen Capgemini, waarbij Cambridge Consultants en Frog werden geïntegreerd binnen de organisatie. Daarmee groeide het personeelsbestand van Capgemini Invent naar meer dan 10.000 professionals.

De bredere Capgemini-groep heeft de afgelopen periode wel diverse overnames doorgevoerd, waaronder VariQ in de VS en Empired in Australië. Vandaag de dag telt de 55 jaar oude en aan de beurs van Parijs genoteerde ICT-dienstengroep meer dan 340.000 professionals, werkzaam in 50 landen.