Frog versnelt groei onder de vleugels van Capgemini Invent

19 november 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Ontwerp- en creatief adviesbureau frog heeft sinds zijn aansluiting bij Capgemini Invent een aanzienlijke groei doorgemaakt. Inmiddels telt het bedrijf wereldwijd meer dan 2.000 professionals.

Frog, dat met het hoofdkantoor gevestigd is in San Francisco, maakt sinds juni 2019 deel uit van Capgemini. Het bureau voegde zich bij de van oorsprong Franse IT-reus als onderdeel van de megaovername van Altran (voor een bedrag van €3,6 miljard). Twee jaar eerder had frog zich bij Altran aangesloten.

In de zomer van dit jaar werd frog (samen met een andere dochteronderneming van Altran, Cambridge Consultants) onderdeel van Capgemini Invent, de management consulting-praktijk van de wereldwijde IT-groep. Hierdoor heeft frog zijn krachten kunnen bundelen met enkele andere gelijkgestemde, creatieve dochterondernemingen: Fahrenheit 212, Idean en June21. Deze bedrijven sloten zich alledrie tussen 2016 en 2019 aan bij Capgemini en werken sinds kort onder de vlag van frog.  

Frog versnelt groei onder de vleugels van Capgemini Invent

Frog telt vandaag de dag 2.000 creatieve strategen, data scientists, consultants en technologen, die werkzaam zijn vanuit 35 ontwerp- en innovatiestudio’s overal ter wereld. “Frog is nu de thuisbasis van een uitgebreide gemeenschap van mensen, die allemaal gedreven zijn om de status quo te verbeteren en transformatieve menselijke ervaringen te bedenken”, stelt Andy Zimmerman, Managing Director van Capgemini Invent in Noord-Amerika en President van frog.

Door gebruik te maken van de strategische en zakelijke capaciteiten van Capgemini Invent kan het ontwerp- en creatieve adviesbureau nu nog meer waarde bieden aan zijn klanten, stelt Zimmerman, die al bijna tien jaar bij frog werkt.

“Het samenbrengen van de cultuur van frog, waar ideeën en oplossingen floreren, met de capaciteit van Capgemini Invent om innovatie- en transformatiediensten op schaal te leveren, is een spannende ontwikkeling voor frog. Het zal onze klanten helpen hun stempel te drukken bij het optuigen van nieuwe bedrijven, het creëren van nieuwe producten en het uitdagen van de status quo.”

Frog werd in 1969 opgericht en heeft in de loop der jaren bijgedragen aan enkele van de meest iconische innovaties en productlanceringen in de moderne geschiedenis. Dat deed het door samen te werken met merken als Apple, Audi, British Telecom, General Electric, Pfizer en Unicef. Zimmerman: “Onze uitgebreide capaciteiten worden nu al ingezet om klanten te helpen bij het innoveren van nieuwe producten en ervaringen.”

Cyril Garcia, de CEO van Capgemini Invent, laat weten: “Als onderdeel van Capgemini Invent is de schaalgrootte en technische expertise van frog naar een ander niveau getild. Frog is de partner bij uitstek voor het uitvoeren van klantgerichte transformaties en biedt klanten een scala aan nieuwe technische ontwerpexpertise en een versterkte aanwezigheid in Europa, Noord-Amerika en Azië.”

Wereldwijd telt Capgemini Invent meer dan 10.000 professionals en is het Capgemini-onderdeel goed voor een omzet van meer dan $1 miljard.