PA Consulting boekt snelste groei (24%) in meer dan 20 jaar

24 mei 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd management- en technologieconsultancykantoor PA Consulting heeft het afgelopen jaar zijn sterkste groei in meer dan 20 jaar geboekt. Zo steeg de omzet met maar liefst 24%, en dat ondanks – of juist als gevolg van – de continue uitdagingen die de Covid-19 pandemie heeft voortgebracht.

“Het was weer een bijzonder jaar voor PA”, geeft CEO Ken Toombs aan. “Ik ben enorm trots op onze teams, die hun vindingrijkheid inzetten om transformatievraagstukken aan te pakken en end-to-end innovatie te leveren aan onze klanten, in uitzonderlijke tijden.”

In maart van vorig jaar ontving PA Consulting een strategische investering van zakelijk dienstverlener Jacobs. Mede dankzij die kapitaalinjectie heeft het bureau zijn omzet het afgelopen jaar weten te verhogen naar £692 miljoen. Daarmee heeft het zijn omzet in circa vijf jaar tijd nagenoeg weten te verdubbelen.

PA Consulting boekt snelste groei (24%) in meer dan 20 jaar

Rond de start van 2025 wil PA de omzetgrens van £1 miljard doorbreken.

De sterke resultaten van het afgelopen jaar maken van PA Consulting een van de snelst groeiende wereldwijde advieskantoren. Slechts een handvol grote spelers, zoals Boston Consulting Group (25% groei), Simon-Kucher & Partners (22% groei) en Oliver Wyman (21% groei) hebben het voorbeeld van PA Consulting kunnen volgen. 

End-to-end innovatie leveren

PA Consulting helpt klanten met een breed scala aan diensten, van strategie en innovatie tot het doorvoeren van organisatorische verbeteringen en veranderingen, en het ontwikkelen van hoogwaardige technologische oplossingen.

“Ons team beschikt over een uniek scala aan experts – strategen, innovators, ontwerpers, consultants, digitale experts, wetenschappers, ingenieurs en technologen Deze zijn in staat om end-to-end innovatie te leveren, samen met onze klanten”, laat Toombs weten.

“Vorig jaar hebben we wederom indrukwekkend werk geleverd in de sectoren consumenten en productie, defensie en veiligheid, energie en nutsvoorzieningen, financiële diensten, overheid en openbare diensten, zorg en life sciences, en vervoer.”

Enkele voorbeelden van projecten die PA Consulting in 2021 uitvoerde zijn onder andere het ondersteunen van Unilever bij het beter laten aansluiten van zijn personeelsbestand op de gevolgen van de coronapandemie, het ontwerp van het nieuwe Britse concept voor EV-laadpunten en de ondersteuning van windturbinefabrikant Vestas bij een groot innovatieprogramma.

“Het belangrijkste”, geeft Toombs aan, “is de grote tevredenheid die PA Consulting geniet bij onze klanten”. Vorig jaar gaf 98% van de klanten aan dat ze PA Consulting aan hun collega’s zouden aanbevelen.

Het bureau sloot het afgelopen jaar af met een personeelsbestand van zo’n 4.000 medewerkers, dankzij een recordaantal van 1.392 nieuwe medewerkers, waaronder 50 nieuwe partners.

Maatschappelijke bijdrage

In 2021 hebben de medewerkers naast hun werkzaamheden bovendien hun maatschappelijke bijdrage geleverd, bijvoorbeeld door op vrijwillige basis hun kennis en vaardigheden in te zetten voor goede doelen.

Daarnaast heeft PA eind 2021 de PA Foundation opgericht. Daarmee zet het kantoor zich in om mensen, met name die in een kansarme positie, te inspireren en te helpen groeien. Voor de komende vijf jaar heeft PA Consulting £10 miljoen (zo’n €12 miljoen) toegezegd aan de PA Foundation, met daarbovenop 10.000 uur vaardigheidsgericht vrijwilligerswerk in het eerste jaar.

Vooruitzichten

Vooruitblikkend op de rest van 2022 laat Toombs weten: “Dankzij een sterk 2021 zijn we in een geweldige positie om te groeien – voor onze klanten en onze mensen.”

“Onze missie en strategie zijn duidelijk”, geeft hij aan. “In 2022 zullen we de groei focussen door te investeren in het uitbouwen van onze diepgaande sectorexpertise en het samenbrengen van onze end-to-end capaciteiten om de grootste uitdagingen van onze klanten met nog meer vindingrijkheid te beantwoorden.”

“En we zullen ervoor zorgen dat we toptalenten blijven aantrekken en verder investeren in het creëren van mogelijkheden voor onze mensen om te leren, zich te ontwikkelen en een uitdagende en lonende carrière op te bouwen.”