Simon-Kucher boekt 22% groei naar omzet van €442 miljoen

22 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Simon-Kucher & Partners, een wereldwijd adviesbureau gespecialiseerd in strategie, pricing en sales & marketing, heeft 22% groei geboekt in 2021. Daarmee kwam de omzet uit op €442 miljoen.

Het internationale adviesbureau heeft zijn stevige groeipad van voor de pandemie voortgezet – toen wist het in vijf jaar tijd zijn omzet te verdubbelen. Bovendien komt de huidige omzet ver uit boven de doelstelling voor 2021 – €400 miljoen – die bovendien was uitgesproken vóór de verstoringen van coronapandemie.

“In 2021 nam de vraag naar onze diensten sterk toe doordat klanten zich niet langer alleen bezighielden met de pandemie, maar zich richtten op het realiseren van winstgevende groei op de lange termijn in een periode die waarschijnlijk gekenmerkt zal blijven door aanhoudende inflatiedruk”, geeft Simon-Kucher co-CEO Mark Billige aan.

Simon-Kucher boekt 22% groei en omzet van 442 miljoen euro

“De groei is een fantastische prestatie en een echte weerspiegeling van de inzet van onze mensen om onze klanten te helpen navigeren door moeilijke omstandigheden”, voegt Billige toe.

De Life Sciences & Healthcare-praktijk, die afgelopen jaar zeven partners verwelkomde, boekte de sterkste groei, terwijl ook de Software, Internet & Media- en Consumer Goods & Retail-praktijken hard wisten te groeien.

Investeren in nieuwe capaciteiten

Billige geeft aan dat Simon-Kucher in het afgelopen jaar flink heeft geïnvesteerd in nieuwe capaciteiten om aan de toenemende vraag te voldoen. Zo lanceerde het bureau vorig jaar Simon-Kucher Engine, een bedrijf voor softwareoplossingen, en Simon-Kucher Elevate, een digitaal adviesbureau.

“Simon-Kucher Engine en Simon-Kucher Elevate helpen onze klanten bij het transformeren van hun digitale aanwezigheid en operaties”, aldus Andreas von der Gathen, die samen met Billige leidinggeeft aan het adviesbedrijf. “We zien een groot potentieel in deze diensten, en we hebben een unieke combinatie van technologie-, data- en designexpertise gecreëerd waar onze klanten nu al van profiteren.”

Begin dit jaar benoemde Simon-Kucher een recordaantal van 24 nieuwe partners, waaronder Ruben de Lange in Nederland. Hiermee telt het kantoor nu 160 partners.

Simon-Kucher breidde ook zijn internationale aanwezigheid uit met nieuwe kantoren in Berlijn en Helsinki, wat het totaal op 42 kantoren wereldwijd brengt.