Simon-Kucher opent nieuw kantoor in Berlijn, 41ste wereldwijd

16 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het internationale strategie- en marketingadviesbureau Simon-Kucher & Partners heeft een nieuw kantoor geopend in Berlijn. Het betreft het 41e kantoor wereldwijd.

Het nieuwe kantoor van Simon-Kucher & Partners in thuisland Duitsland – het adviesbureau werd opgericht in 1985 in Bonn – is de zesde vestiging voor de strategieadviseur in het land, naast de kantoren in Bonn, Keulen, Frankfurt, Hamburg en München.

“Berlijn is het centrum van innovatie en digitale technologie in Duitsland. Het openen van een kantoor in de hoofdstad is de logische stap voor een dynamisch bedrijf als Simon-Kucher”, stelt Andreas von der Gathen, Co-CEO van Simon-Kucher.

Simon-Kucher opent nieuw kantoor in Berlijn, 41ste wereldwijd.

Von der Gathen legt uit dat de uitbreiding deel uitmaakt van de groeistrategie van het kantoor. Simon-Kucher & Partners is goed door de coronacrisis gekomen en het advieskantoor heeft zich ten doel gesteld dit jaar terug keren naar dubbelcijferige groei – welke de Nederlandse tak afgelopen jaar al wist te realiseren.

Het kantoor in Berlijn zal worden geleid door Conrad Heider, Partner en Global Head van de Digital-praktijk binnen Simon-Kucher, die momenteel gevestigd is in Hamburg. “Berlijn is de tech-hoofdstad van Duitsland en een sterke magneet voor talent van over de hele wereld. We zijn ervan overtuigd dat ons bedrijf daar snel zal groeien”, aldus Heider.

“Simon-Kucher is al een gevestigde, toonaangevende adviseur voor softwarebedrijven, startups, en unicorns”, legt hij uit. “Het hebben van een kantoor in Berlijn stelt ons in staat om onze expertise in data-analyse en customer experience design uit te breiden, evenals software-advies en ontwikkeling.”

Volgens een onderzoek van Die Welt, gehouden onder 2.400 bestuurders, is Simon-Kucher een van Duitslands meest toonaangevende strategy consultancykantoren. Het kantoor staat vooral bekend om zijn sales & marketing- en pricing-expertise.

Andere internationale advieskantoren die onlangs een kantoor in Berlijn hebben geopend zijn NMS Consulting en Protiviti.