Protiviti opent kantoren in Duitsland en Zwitserland

27 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de opening van de nieuwe kantoren in Berlijn, Düsseldorf en Zürich heeft internationaal adviesbureau Protiviti zijn Europese voetafdruk vergroot.

De drie nieuwe vestigingen werd geopend als reactie op de groeiende vraag naar de diensten van het bedrijf in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, samen ook wel bekend als de DACH-regio. Het adviesbureau had tot voor kort twee kantoren in Duitsland (in München en Frankfurt am Main). Momenteel beschikt Protiviti over vijf vestigingen in de DACH-regio, terwijl het op het Europese vasteland in totaal dertien kantoren heeft. Met het Verenigd Koninkrijk erbij staat de teller op achttien. Het kantoor in Nederland is gevestigd aan de Zuidas en heeft een team van circa vijftig professionals.

Andrew Clinton, Executive Vice President International Operations binnen Protiviti, liet zich onlangs uit over de uitbreidingen in DACH-regio: “We zijn vastbesloten om onze activiteiten in deze regio uit te breiden om ervoor te zorgen dat we de expertise en inzichten kunnen blijven bieden die ons groeiende aantal klanten nodig heeft om te voldoen aan wet- en regelgeving en disruptie voor te blijven, waardoor ze met vertrouwen andere complexe uitdagingen en projecten kunnen aanpakken.”

Protiviti opent kantoren in Duitsland en Zwitserland

Protiviti werkt voornamelijk voor multinationals – 60% van de Fortune 1000-bedrijven en 35% van de Fortune Global 500-bedrijven is klant – en voor grote, regionale bedrijven. Het adviesbureau helpt zijn klanten met een scala aan diensten, zoals financial management, internal audit, risk management, data & analytics en cybersecurity.

De nieuwe Duitse kantoren in Düsseldorf en Berlijn staan onder leiding van de Duitse Country Market Leaders van Protiviti: Alix Weikhard en Boris Walther. Beiden zijn inmiddels veertien jaar in dienst bij Protiviti, dat een dochteronderneming is van de beursgenoteerde recruitmentgigant Robert Half. Wereldwijd genereert Protiviti een omzet van $1 miljard en het heeft meer dan 80 kantoren in meer dan 25 landen.

Het kantoor in Zürich wordt geleid door Milena Danielsen, die eveneens de rol van Country Market Leader in Zwitserland vervult. Danielsen is reeds een jaar werkzaam bij de firma en was eerder actief bij PwC als Head of Transformation, terwijl ze daarnaast de rol van Chief of Staff vervulde binnen de Financial Services-praktijk van het Big Four-kantoor in Europa. Daarvoor werkte Danielsen voor private bank Julius Baer en voor de adviesbureaus Business Integration Consulting en Accenture.