Robert Half verdubbelt in tien jaar omzet naar $6,1 miljard

18 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Robert Half, een wereldwijd uitzendconcern en zakelijk dienstverlener, heeft zijn omzet in het afgelopen decennium verdubbeld naar $6,1 miljard. 

Met bijna 19.000 werknemers is Robert Half een van ‘s werelds grootste leveranciers van human capital services, waaronder permanent en tijdelijk personeel, executive search en consultancydiensten. Het bedrijf, met hoofdkantoor in de Verenigde Staten, werd opgericht in 1948 en heeft vandaag de dag meer dan 400 kantoren, verspreid over de hele wereld. 

Een analyse van de laatste tien jaarverslagen van het bedrijf door Consultancy.nl toont aan dat Robert Half in deze periode een sterk groei heeft geboekt. Tien jaar geleden, in het jaar na het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis, genereerde het bedrijf een omzet van zo’n $3 miljard. Dat bedrag heeft het bedrijf in slechts een decennium weten te verdubbelen naar een recordomzet van $6,1 miljard. 

Keith Waddell, Chief Executive Officer van Robert Half, reageerde onlangs op de goede bedrijfsresultaten: “We zien een solide vraag naar onze professionele personeels- en adviesdiensten, voornamelijk vanwege aanhoudende tekorten aan talent in verschillende markten.”

Omzetontwikkeling Robert Half

Naast een groeiende omzet, boekte Robert Half ook andere sterke financiële resultaten. Het bedrijf heeft geen schulden op korte of lange termijn en hoewel de ‘financiële leasing’ circa $270 miljoen is, heeft het bedrijf ongeveer een vergelijkbaar bedrag aan liquide middelen. De beursgenoteerde onderneming heeft de afgelopen zestien jaar haar dividenden consequent verhoogd en de afgelopen tien jaar meerdere keren het aandeel flink in waarde laten stijgen. 

Protiviti

De adviestak van Robert Half, Protiviti, maakt sinds 2002 deel uit van het concern, dat toen een team van ongeveer 700 professionals van Arthur Andersen overnam. Sindsdien is Protiviti fors gegroeid: momenteel kent de tak ongeveer 5.000 medewerkers. De adviespraktijk, met hoofdkantoor in San Francisco, wordt geleid door CEO Joseph Tarantino en is gespecialiseerd in interne audit, bedrijfs- en technologierisico, financieel advies en digitale transformatie.

Hoewel Robert Half geen financiële cijfers van Protiviti openbaart, blijkt uit de analyse van zijn jaarverslagen dat ongeveer 17% van de groepsinkomsten wordt verdiend via de adviestak, wat betekent dat Protiviti momenteel een omzet van zo’n $1 miljard genereert. “We zijn bijzonder tevreden over hoe Protiviti het afgelopen jaar heeft gepresteerd”, aldus Waddell.

Volgens Fortune Magazine is Protiviti een van de honderd beste bedrijven om voor te werken. Volgens de database van Consultancy.org is Protiviti daarnaast eveneens een van ’s werelds meest toonaangevende consultancybedrijven binnen het finance-, risk- en compliance-landschap.