Simon-Kucher kiest voor twee CEO's: een Duitser en een Brit

26 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na meer dan elf jaar aan het roer te hebben gestaan van Simon-Kucher & Partners, zal de 60-jarige CEO Georg Tacke per 1 januari van komend jaar het stokje overdragen aan de volgende generatie leiders. Net als in de periode tussen 2009 en 2016, kiest het van oorsprong Duitse management consultancybedrijf er opnieuw voor zijn vertrouwen te leggen in een gezamenlijk leiderschapsteam: Andreas von der Gathen en Mark Billige.

Toen Georg Tacke in 2009 aan zijn rol als CEO bij Simon-Kucher & Partners begon, kon hij nog slechts dromen van het succes dat het bedrijf onder zijn leiding zou weten te realiseren. In mei 2009 boekte het consultancybureau nog een omzet van minder dan €100 miljoen. Vandaag de dag, na tien opeenvolgende jaren van (sterke) groei, genereert Simon-Kucher & Partners, dat zijn hoofdkwartier heeft in Bonn, een omzet van meer dan €300 miljoen.

Als alles volgens plan verloopt, dan zal het wereldwijde consultancykantoor op 1 januari 2020, wanneer Tacke officieel zal terugtreden, de omzetgrens van €350 miljoen doorbreken. Vanaf die dag zullen de Duitser Andreas von der Gathen en de Engelsman Mark Billige het kantoor formeel gaan leiden, waarbij ze het vertrouwen uitgesproken hebben gekregen van de 114 partners van het bedrijf, die het duo als meest geschikt achten om in de voetsporen van Tacke te treden. 

Simon-Kucher kiest voor twee CEO's: een Duitser en een Brit

Gezamenlijk leiderschap

Door twee co-CEO’s te benoemen, een beslissing die binnen het management consulting-domein ongebruikelijk te noemen is, keert Simon-Kucher & Partners terug naar de formule waarmee het tussen 2009 en 2016 al veel succes wist te boeken. In die periode gaf Tacke samen met Klaus Hilleke, een andere veteraan binnen de branche met meer dan dertig jaar ervaring, leiding aan Simon-Kucher. Hilleke neemt nog altijd zitting in de executive board van het advieskantoor.

De 51 jaar oude Andreas von der Gathen werkt al twintig jaar voor Simon-Kucher & Partners en is gevestigd in het hoofdkantoor in Bonn. Hij leidt de Consumer Goods & Retail-praktijk, een van de grootste ‘industry practices’ binnen de organisatie. De 40 jaar oude Mark Billige sloot zich in 2006 aan bij Simon-Kucher, en werkte eerder voor de adviespraktijk van Big Four-kantoor PwC. Momenteel geeft hij leiding aan het Londense kantoor van Simon-Kucher & Partners, dat de afgelopen twee jaar stevig wist te groeien. Zowel Billige als Von der Gathen zijn partners en leden binnen het internationale bestuur van Simon-Kucher & Partners.

Simon-Kucher & Partners richt zich op vier segmenten in het management consulting-domein: strategie, sales, marketing en pricing. De Nederlandse praktijk wordt geleid door een driekoppig partnerteam bestaande uit Managing Partner Onno Oldeman, Hong-May Cheng en Juriaan Deumer, die begin 2018 is toegetreden. Vorig jaar werd Simon-Kucher Nederland nog door zo’n 4.500 besluitvormers verkozen tot het beste strategische adviesbureau van ons land.