Simon-Kucher helpt UNICEF met Covid-19-vaccins voor 40.000 mensen

09 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Simon-Kucher & Partners heeft ruim €170.000 gedoneerd aan UNICEF. Daarmee kan de kinderrechtenorganisatie van de VN ongeveer 40.000 kinderen vaccineren tegen Covid-19.

De wereldwijde vaccinatiecampagne tegen corona is in 2021 flink op stoom geraakt. Volgens actuele gegevens van Our World in Data zijn inmiddels 10,2 miljard vaccinatieprikken gezet en mogen 4,2 miljard mensen zich momenteel volledig gevaccineerd noemen.

Maar de vaccinatiecampagne wordt ook gekenmerkt door veel ongelijkheid. Waar Afrika goed is voor zo’n 17% van onze wereldbevolking, is slechts 3% van alle prikken binnen dat continent gezet. Een soortgelijk beeld is zichtbaar voor diverse andere onderbedeelde landen.

Simon-Kucher helpt UNICEF met Covid-19-vaccins voor 40.000 mensen

Het United Nations Children’s Fund, een van de welzijnsorganisaties die onder de UNICEF-paraplu vallen, bestrijdt deze ongelijkheid en richt zich hierbij vooral op kinderen.

“De impact van de pandemie bedreigt kinderen en hun families over de hele wereld”, zegt Caroline Steimle, hoofd Corporate Partnerships van UNICEF in Duitsland. “We moeten alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat Covid-19-vaccins voor iedereen beschikbaar zijn, ook voor mensen in de armste landen. Dit is een kwestie van rechtvaardigheid en essentieel om een einde te maken aan de pandemie.”

Ondersteuning van partners

De vaccinatiecampagne van UNICEF wordt mogelijk gemaakt door donaties en expertise van honderden bedrijven die graag hun steentje willen bijdragen. “We kunnen deze uitdaging niet alleen aan, we hebben partners aan onze zijde nodig. Daarom zijn we erg dankbaar voor de genereuze steun van Simon-Kucher & Partners”, zegt Steimle.

Het wereldwijde adviesbureau (dat zich specialiseert in strategie, sales & marketing en pricing) heeft als onderdeel van zijn MVO-strategie een bedrag van €169.000 opgehaald.

“We hebben namens elke werknemer €100 gedoneerd”, zegt Anne Rupp, Global Corporate Responsibility & Sustainability Director bij Simon-Kucher. “In sommige landen is de vaccinatiegraad slechts 7% en wij wilden ons aansluiten bij een organisatie die helpt deze voortdurende strijd aan te gaan. Onze medewerkers zijn trots op het verschil dat onze bijdrage maakt.”

Andere gebieden waar het United Nations Children’s Fund zich op richt zijn onder meer onderwijs, voeding, veiligheid en noodhulp.