Advieskantoor Oliver Wyman boekt 21% omzetgroei naar $2,5 miljard

11 februari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd strategy- en management consultingkantoor Oliver Wyman heeft zijn omzet in het tweede pandemiejaar 2021 aanzienlijk weten op te schroeven. Met een groei van 21% kwam de wereldwijde omzet uit op $2,5 miljard.

Daarmee is het Oliver Wyman gelukt om in het afgelopen financiële boekjaar heel wat sneller te groeien dan de wereldwijde adviesmarkt als geheel. Deze groeide naar schatting tussen de 5% en 10% (afhankelijk van de gehanteerde bron en marktdefinitie).

Oliver Wyman dankt zijn sterke groei met name aan de oplopende vraag naar de dienstverlening van het strategiekantoor, dat zich onder andere richt op strategie-, finance & risk-, digital- en operationele diensten.

Global revenue of Oliver Wyman

Ook anorganische groei speelde een belangrijke rol in de omzetontwikkeling. Zo nam Oliver Wyman in oktober vorig jaar de life sciences strategy-praktijk van Huron Consulting Group over. Daarmee voegde het een team van ongeveer 80 consultants toe aan de gelederen. Het betrof de eerste deal voor Oliver Wyman sinds 2018. Vorige maand versterkte Oliver Wyman zijn footprint in Australië met de overname van Azure Consulting

Wereldwijde CEO Nick Studer verwacht dat Oliver Wyman zijn sterke resultaten dit jaar kan doortrekken. “We zien geen vertraging in de activiteit in het eerste kwartaal. We beschikken over een sterke pijplijn met opdrachten en op basis van de afgelopen twaalf maanden en het eerste kwartaal zijn we optimistisch over onze vooruitzichten. Vooral doordat onze groei zeer goed verdeeld is over vrijwel iedere sector en de meeste van onze functionele expertisegebieden.”

“Of het nu gaat om payments of private equity, klimaatverandering of digital, groeistrategieën of cost management en restructuring, we zien groei in het hele bedrijf en zien op dit moment geen negatieve effecten door omikron”, voegt de topman nog toe.

Marsh McLennan

Oliver Wyman werd in 1984 opgericht door een seniorteam onder leiding van Alexander Oliver en William Wyman. Vandaag de dag telt het kantoor 5.000 consultants en staf, werkzaam vanuit ruim vijftig kantoren wereldwijd. In 2013 opende Oliver Wyman een kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Het Nederlandse team telt inmiddels meer dan 50 consultants.

Wereldwijd maakt Oliver Wyman deel uit van Marsh McLennan, een wereldwijde zakelijke dienstengroep die ook Marsh (risk advisory-diensten en verzekeringsoplossingen), Guy Carpenter (risico- en herverzekeringsdiensten) en Mercer (HR- en pensioenadvies) omvat. Marsh McLennan wist het afgelopen jaar een groei van 15% (of 10% op onderliggende basis) te realiseren. De omzet steeg naar $19,8 miljard, verdeeld over vier businessunits.

“In ons 150ste jaar hebben we een van de beste resultaten in de geschiedenis van ons bedrijf weten neer te zetten”, zegt Dan Glaser, de president en CEO van Marsh McLennan. “Ik ben trots op het harde werk, de toewijding en de sterke focus van onze collega’s om deze resultaten te bereiken. We zijn goed gepositioneerd voor verdere groei.”