Oliver Wyman doet overnames in Verenigde Staten en Australië

14 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Oliver Wyman heeft de afgelopen maanden twee acquisities gedaan. Het is voor het eerst in drie jaar tijd dat het strategy consultancykantoor zich weer op het overnamepad begeeft.

In Australië heeft Oliver Wyman deze week Azure Consulting overgenomen, een boutique management consultancykantoor met zo’n 20 professionals. Het bureau staat vooral bekend om zijn expertise en trackrecord binnen de energie- en natuurlijke hulpbronnensectoren en helpt tal van opdrachtgevers met hun decarbonisatie-inspanningen.

Het team van Azure Consulting wordt geleid door de partners Robert Radley (de voormalige oprichter van het Bain & Company-kantoor in Perth, Australië), Mark Bosnich, Oliver Kerr en Michael Crestanello. Samen met alle zestien teamleden maken zij de overstap naar Oliver Wyman, waar ze in dienst zullen treden zodra de deal volgende maand is afgerond.
Oliver Wyman doet overnames in Verenigde Staten en Australië“We werden al eerder benaderd voor een mogelijke verkoop, maar dit keer was er sprake van echte belangstelling”, aldus Radley. “We zijn zeer enthousiast over het vooruitzicht om het volledige scala aan mogelijkheden en expertise van Oliver Wyman aan onze klanten te kunnen aanbieden.”

Voor Oliver Wyman maakt de overname deel uit van zijn ambitieuze groeiplannen in de Australische adviesmarkt. Volgens Oliver Wymans Asia Pacific managing partner Jacob Hook staan er de komende periode meer overnames op de planning.

Verder lezen: Oliver Wyman bolsters Australian presence with Azure Consulting. 

In het najaar van 2021 nam Oliver Wyman in de Verenigde Staten de life sciences-strategietak van Huron Consulting Group over. Met de deal voegde Oliver Wyman een team van zo’n 80 professionals toe aan zijn Amerikaanse praktijk, waaronder 12 partners. De deal werd afgelopen november gesloten.

“De gehele gezondheidszorg, inclusief life sciences, staat onder enorme druk”, zegt Nick Studer, president en CEO van Oliver Wyman. “Het afgelopen jaar heeft laten zien welke transformatieve impact life science-bedrijven kunnen hebben en Oliver Wyman is vastbesloten om met hen samen te werken aan enkele van de meest urgente onderwerpen binnen de sector.”

“Met de komst van dit ervaren team van Huron zal Oliver Wyman een nog grotere impact kunnen hebben op de life sciences-industrie.”

Verder lezen: Oliver Wyman buys Huron’s life sciences strategy practice.

Wereldwijd telt Oliver Wyman meer dan 5.000 consultants, actief vanuit 60 steden in 30+ landen. Het bedrijf is onderdeel van Marsh McLennan, tevens de moedermaatschappij van Mercer, Marsh en Guy Carpenter.