Omzet van BCG knalt kwart omhoog naar $11 miljard

08 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boston Consulting Group (BCG) heeft in het door corona beheerste 2021 zijn wereldwijde omzet een enorme boost gegeven. Daarmee wist het strategiekantoor gelijk ook de snelste groei in bijna twintig jaar neer te zetten.

Het wereldwijde strategie- en management consulting-kantoor heeft afgelopen jaar een recordomzet van $11 miljard genoteerd, met een groei van 25%. In het eerste coronajaar 2020 groeide de omzet slechts marginaal, van $8,5 miljard naar $8,6 miljard.

De zeer sterke groei in het afgelopen jaar is vooral toe te schrijven aan de groeiende vraag naar BCG’s strategische, duurzaamheids- en digitale expertise. “We hebben geprofiteerd van onze meerjarige inzet om te investeren in de ontwikkeling van onze capaciteiten”, laat Christoph Schweizer weten, sinds oktober de nieuwe wereldwijde CEO van Boston Consulting Group.

Omzet van BCG 2021

Waar BCG’s belangrijkste concurrenten McKinsey & Company en Bain & Company het afgelopen jaar meerdere overnames hebben gedaan, stelt BCG dat 98% van zijn groei organisch is.

“Ik ben erg trots op de manier waarop ons team heeft samengewerkt met klanten in elke sector om hen te door deze zeer uitdagende periode heen te helpen”, geeft Schweizer aan. “We stellen onze klanten in staat om het potentieel van (digitale) transformatie te benutten om veerkracht op te bouwen en zich voor te bereiden op toekomstige kansen.”

Om aan de stijgende vraag naar zijn diensten te kunnen voldoen, is BCG van plan om dit jaar 8.000 nieuwe professionals te werven. Zo wil het diverse klimaat-, duurzaamheids- en AI-experts gaan toevoegen aan zijn consultingteams.

Recent lanceerde BCG bovendien een virtuele hub voor Oekraïens talent, waardoor vluchtelingen uit het door oorlog verscheurde land gemakkelijker toegang krijgen tot vacatures en in contact kunnen komen met BCG-recruiters.

In zijn jaarverslag zet BCG ook zijn toezeggingen op het gebied van diversiteit & inclusie en sociale impact (BCG investeerde tot 2021 een recordbedrag van $320 miljoen in sociale impact) uiteen. Een belangrijke  diversiteitsdoelstelling is dat BCG het aandeel vrouwelijke managing directors en partners bijna drie keer zo snel wil laten groeien als hun mannelijke tegenhangers.

In totaal bestaat vandaag de dag 44% van BCG’s wereldwijde personeelsbestand uit vrouwen. Daarnaast zijn vrouwen binnen de Executive Committee van het strategiekantoor goed voor een aandeel van meer dan een derde.

BCG opereert vanuit meerdere specialistische merken, waaronder Boston Consulting Group (strategy consulting), BrightHouse (purpose advisory), BCG Inverto (supply chain en procurement advisory), BCG Platinion (technology transformation), BCG Gamma (artificial intelligence) en BCG Digital Ventures (corporate innovation- en business building-diensten).