Exilo verwelkomt Tim Ruigrok van der Werve en Manus Schlooz

17 mei 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Exilo heeft twee nieuwe professionals verwelkomd binnen het team. Tim Ruigrok van der Werve verbindt zich als zelfstandig adviseur aan het boutiquebureau, terwijl Manus Schlooz het team versterkt als junior consultant.

Tim Ruigrok van der Werve startte zijn loopbaan in 2009 bij Deloitte Consulting, waar hij wist door te groeien naar een rol als senior consultant (met een focus op finance, strategy & organization). In 2015 maakte hij de overstap naar gemeente Amsterdam, waar hij werd aangesteld als (senior) business controller in het sociaal domein.

In de vier jaren daarop deed Ruigrok van der Werve ruime ervaring op binnen de GGD Amsterdam, in zijn laatste twee jaar (in coronatijd) als manager (financiën, control en inkoop).

Tim Ruigrok van der Werve, Manus Schlooz, Exilo

Na vervolgens een korte uitstap bij een detacheerder (hij werd onder meer ingezet als finance manager, controller en adviseur), besloot hij onlangs als zelfstandig adviseur aan de slag te gaan.

Op zoek naar geschikte opdrachtgevers kruiste zijn pad onlangs met Exilo, een boutique financieel adviseur voor overheden en andere publieke organisaties. Laudy Konings, een van de partners bij Exilo, kende Ruigrok Van der Werve reeds van zijn tijd bij Deloitte. Toen zijn ex-collega weer op de lijn kwam “voelde dat meteen weer vertrouwd”, vertelt Konings.

Exilo werkte op dat moment aan een opdracht voor een GGD-instelling in Noord-Holland en het contact met Ruigrok van der Werve kwam dan ook als geroepen. Konings: “Zonder er bij na te denken kon Tim meteen zijn kennis en ervaring inbrengen bij het Exilo-adviesteam om vervolgens vanuit een interim-rol versterking te bieden bij deze opdrachtgever.”

“Met zijn ervaring in het sociaal domein en binnen de wereld van de GGD’s was dit een zogeheten ‘match made in heaven’”, legt Konings uit. En dat kan Ruigrok van der Werve alleen maar beamen: “…de timing was perfect.”

“Voor mij komen bij Exilo de werelden van advies- en interim-opdrachten in de publieke sector – van proces- én finance-inhoud en dan ook nog eens van werken in teams én in de publieke sector – heel mooi bij elkaar”, voegt hij toe. “En uiteraard leuk om weer met Laudy, Rogier (Schumer, red.) en de rest van het Exilo-team aan de slag te gaan bij mooie opdrachtgevers in het sociaal domein.”

Nieuw binnen het team van Exilo is ook Manus Schlooz, die is gestart als (junior) consultant. Van oorsprong opgeleid als planoloog en demograaf aan de Rijksuniversiteit Groningen, neemt Schlooz waardevolle gemeentelijke ervaring mee naar Exilo. Deze ervaring deed hij het afgelopen jaar op als bestuursadviseur en als lid van een samenwerkingstransitieteam binnen een gemeente, waar hij als trainee gedetacheerd was.

Tijdens zijn traineeship kwam hij in contact met Exilo, dat voor diezelfde gemeente werkte aan een omvangrijke samenwerkingstransitie met een andere gemeente. “Ik had het erg naar mijn zin in mijn rol bij de gemeente, maar merkte dat ik ook graag het adviesvak wilde ontdekken”, aldus Schlooz, die na een aantal goede gesprekken besloot zich aan te sluiten bij Exilo, ondanks dat hij geen finance-achtergrond bezat.

De jonge consultant loopt momenteel nog mee met enkele projecten en zal vervolgens ingezet gaan worden als PMO’er op een strategieopdracht bij een onderwijsinstelling. In die nieuwe rol zal hij zijn harde en zachte vaardigheden op het gebied van project- en procesmanagement verder kunnen ontwikkelen.

Als financieel adviseur voor overheden en andere publieke organisaties helpt Exilo opdrachtgevers met uiteenlopende vraagstukken op het gebied van finance, control en bedrijfsvoering.