Jochem Driessen en Tim van der Horst starten bij Exilo

22 februari 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Exilo heeft zijn team versterkt met twee jonge new hires: Jochem Driessen en Tim van der Horst. In gesprek met Consultancy.nl vertelt het duo over hun keuze voor het financieel adviesbureau voor de publieke sector en hun start.

Als financieel adviseur voor overheden en andere publieke organisaties helpt Exilo, een acroniem voor experts in lokale overheden, opdrachtgevers met uiteenlopende vraagstukken op het gebied van finance, control en bedrijfsvoering.

Het bedrijf uit Ede werd begin 2020 opgericht, vlak voor de coronapandemie losbarstte, door het ervaren drietal Ricardo Kok, Rogier Schumer en Erik Koster. Met Jochem Driessen en Tim van der Horst als kersverse junior consultants groeit Exilo nu naar vijf professionals en een flexibele schil van tien professionals.

Jochem Driessen en Tim van der Horst starten bij Exilo

Waar Tim afgelopen jaar zijn een master in Environment and Society Studies afrondde aan de Radboud Universiteit, neemt Jochem reeds enkele jaren ervaring als ondernemer mee (als (mede)oprichter van enkele bedrijven in het mode-/retailsegment). Eerder rondde Jochem aan de Radboud Universiteit een master in Business Management af.

Ruimte voor ontwikkeling

Jochem en Tim hebben elk zo hun eigen beweegredenen om hun loopbaan te starten/vervolgen in de financiële consultancy met een focus op het publieke domein. Tim trapt af: “Ik zocht een positie waar ik veel kanten van bedrijfsprocessen kon zien omdat ik nog weinig ervaring had in de bedrijfswereld.”

Met de functie van financiële consultant binnen het publieke domein heeft Tim “veel ruimte voor ontwikkeling en ervaring”, zo geeft hij aan. “Hier kom ik veel verschillende kanten van processen tegen en kan ik ondervinden welke kanten mij aantrekken.”

Bijdragen aan het maatschappelijk belang

Ook Jochem begeeft zich graag in het publieke domein, vertelt hij, “omdat ik hierbij het gevoel heb dat mijn werkzaamheden een bijdrage leveren aan het maatschappelijk belang”.

Verder stelt hij de financiële consultancy “interessant en intellectueel uitdagend” te vinden. “In die zin past mijn functie als junior consultant bij Exilo goed bij mij. Ik heb het gevoel dat ik met mijn werkzaamheden een maatschappelijke bijdrage lever en tegelijkertijd daagt het mij intellectueel uit.”

Gevraagd waarom hij bewust voor Exilo heeft gekozen om zijn loopbaan te vervolgen, wijst Jochem er onder andere op dat hij als adviseur kan gaan bijdragen aan de verdere uitbouw van het adviesbureau. “Ik vind het leuk dat Exilo nog een jonge organisatie is met de ambitie om te groeien.”

Goed gevoel

In het bijzonder benadrukt hij echter “het goede gevoel” dat hij overhield aan zijn sollicitatie: “Op basis van mijn sollicitatiegesprek had ik een erg fijn gevoel, vervolgens is mij een aanbieding gedaan en daar ben ik vanwege het goede gevoel gelijk op ingegaan.”

Tim kan erover meepraten: “De sfeer bij het sollicitatiegesprek sprak me erg aan. Zo voelde het erg open en verwelkomend. Zeker ook omdat Exilo klein van formaat is had ik zeker het gevoel dat ik hier veel persoonlijke begeleiding en feedback kon verwachten om mijzelf zo goed te kunnen ontwikkelen als starter op de arbeidsmarkt.”

Gelijk aan de slag

De twee jonge adviseurs kunnen beiden terugkijken op een geslaagde start binnen Exilo. “De start verliep soepeltjes”, geeft Tim aan, die na verschillende introducties over de onderwerpen die binnen Exilo worden behandeld, gelijk aan de slag mocht op zijn eerste project bij een gemeente.

Daarover vertelt hij: “Na al aardig wat keer online gecommuniceerd te hebben met de mensen daar, ben ik vorige week voor het eerst ook op locatie geweest met wat collega’s voor face to face meetings. Erg leuk om zo gezichten te kunnen koppelen aan de mensen waar je dagelijks mee communiceert.”

Verder was Tim onlangs betrokken bij een door Exilo georganiseerde inspiratiedag, waar hij met veel plezier op terugkijkt: “Het hands on werken met (potentiële) klanten en relaties was zeker een highlight.”

Goed georganiseerd

Ook Jochem blikt tevreden terug op zijn onboarding. “Alles is vanaf het begin goed georganiseerd en daarnaast word ik goed begeleid in de processen.”

En hoewel Jochem vooralsnog geen specifiek project toegewezen heeft gekregen, zit hij zeker niet stil: “Eigenlijk voer ik meerdere werkzaamheden uit van verschillende projecten. Hierdoor krijg ik op het moment snel kennis over de rol en werkzaamheden van verschillende gemeentes.”

Het partnerteam van Exilo is blij met de versterking van de twee young professionals. Op LinkedIn schrijven ze: “Beiden hebben een profiel dat aansluit bij de dienstverlening van Exilo en zijn gemotiveerd om te leren en te groeien in hun nieuwe rol. We zijn ervan overtuigd dat ze een goede bijdrage zullen leveren aan ons team en onze klanten.”