Laudy Konings wordt partner bij adviesbureau Exilo

01 maart 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Laudy Konings is per 1 maart als partner toegetreden tot Exilo, een boutique adviesbureau voor de publieke sector.

Exilo werd begin vorig jaar opgericht door Ricardo Kok, Rogier Schumer en Erik Koster. Alle drie hebben ze voorafgaande aan de start van het bureau jarenlange ervaring opgedaan als adviseur en accountant in het publieke domein bij PwC. Met de komst van Laudy Konings halen de drie oprichters nu een vierde partner aan boord.

Laudy Konings was de afgelopen twintig jaar werkzaam voor Deloitte Consulting, waar hij gedurende zijn carrière brede kennis en ervaring heeft opgebouwd binnen de publieke sector. Hij heeft veel gewerkt aan organisatiekundige opdrachten, projecten in de financiële functie en andere bedrijfsvoeringsfuncties (onder andere ICT en HRM) en management control-opdrachten.

Laudy Konings wordt partner bij adviesbureau Exilo

Ook heeft hij ruime ervaring in zowel het opzetten van samenwerkingsverbanden en shared services, alsook in het begeleiden van toe- en uittredingen van deelnemers bij samenwerkingsverbanden en het liquideren van rechtspersonen. Hij heeft voor verschillende segmenten binnen het publieke domein gewerkt, van ministeries en provincies tot gemeenten en van not-for-profit organisaties tot onderwijsinstellingen.

In zijn meest recente functie bij Deloitte was hij managing director van een team van circa 40 financieel adviseurs werkzaam in de publieke sector. Ook was hij de Segment Lead van de Local Business-praktijk, die bestaat uit de marktsegmenten Lokaal en Midden-bestuur, Onderwijs en Woningcorporaties.

Bij Exilo wordt hij in de rol van partner verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de brede finance-dienstverlening. Over zijn nieuwe uitdaging zegt hij: “Ik ben erg enthousiast om met Exilo onze opdrachtgevers te helpen in het vormgeven van de future of finance. Niet alleen in de visievorming, maar ook in de daadwerkelijke realisatie ervan in hun praktijk.”

Naast zijn rol bij Exilo is Konings sinds september 2019 extern lid van de Rekenkamercommissie van de gemeente ’s-Hertogenbosch.