Katalijn Ritsema van Eck verbindt zich aan Exilo

08 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Exilo heeft een samenwerkingsverband gesloten met Katalijn Ritsema van Eck. Met behulp van haar expertise op het gebied van de menskant van verandering wil Exilo zijn propositie rondom de toekomst van de financiële functie verrijken.

Als financieel adviseur voor overheden en andere publieke organisaties helpt Exilo opdrachtgevers met uiteenlopende vraagstukken op het gebied van finance, control en bedrijfsvoering. Eén van de proposities van het Gelderse adviesbureau richt zich op de transformatie van de traditionele financiële functie, gericht op transactionele verwerking en expertise, naar een meer waardetoevoegde, digitale businesspartner.

Exilo-partner Laudy Konings is verantwoordelijk voor deze propositie. Hij legt uit dat de focus binnen dergelijke transformaties nog weleens te veel op de inhoud en de technologie komt te liggen: “Welke BI-tool gaan we gebruiken? Waar passen we process mining toe? Hoe krijgen we de robotiseringsoftware op onze infrastructuur?”

Katalijn Ritsema van Eck en Laudy Konings

Natuurlijk zijn dit relevante vragen, “maar de mens in de ontwikkeling van het vakgebied en de toepassing van tooling wordt bijna vergeten”, legt Konings uit. “Wat doen deze veranderingen met medewerkers? Hoe krijg je medewerkers mee hierin? Hoe word of blijf je een finance en control-team dat functioneert als een keten? Waar ligt het zwaartepunt qua competenties van de moderne financial of de moderne controller?”

Om deze cruciale veranderingen ook een “gezicht te geven” is Exilo een samenwerking aangegaan met Katalijn Ritsema van Eck, een leiderschapscoach en facilitator gespecialiseerd in de menskant van verandering. Vanuit haar bedrijf ResetMoment biedt ze professionals daarnaast een combinatie van een retraite en coaching.

Ritsema van Eck beschikt over een lange staat van dienst binnen de adviesbranche. Afgelopen najaar verliet ze na achtenhalf jaar Deloitte, waar ze ook samenwerkte met Konings. Eerder werkte ze ook drie jaar voor Atos Consulting. Bij beide adviesbureaus richtte ze zich op verandermanagement, met een focus op mens en cultuur.

Konings geeft aan dat Exilo met de samenwerking met Ritsema van Eck “het teamingaspect in de financeketen de aandacht wil geven die het verdient en handvatten wil bieden voor een toekomstbestendige financiële en control-functie waarbinnen het menselijke aspect nog steeds een belangrijke rol speelt”.

“Wij zijn blij met deze samenwerking want het maakt onze ‘harde’ proposities nog sterker door ook de ‘zachte’ kant ervan niet te vergeten”, geeft hij aan.

Ook Ritsema van Eck begint vol enthousiasme aan de samenwerking: “Tof om weer een project te doen met oud-collega Laudy Konings en super om met en via Exilo betrokken te zijn bij overheden en publieke organisaties in verandering. Nu al een topsamenwerking met het hele Exilo-team.”