Remmert Dekker Packaging sluit zich aan bij Belgische groep

28 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Van De Velde Packaging Group heeft zijn positie in de Nederlandse verpakkingssector verder uitgebreid met de overname van Remmert Dekker Packaging uit Wormer.

Na een reeks overnames en organische groei bestaat de Belgische familieonderneming Van De Velde Packaging Group vandaag de dag uit 750 werknemers, die tezamen goed zijn voor een jaaromzet van circa €150 miljoen. Met de toevoeging van Remmert Dekker Packaging worden daar nu zo’n 80 werknemers en circa €15 miljoen aan omzet aan toegevoegd.

Het bedrijf uit Wormer wordt geïntegreerd binnen de vouwkartonafdeling van de groep, die in de markt opereert onder de naam Van De Velde Packaging – Folding Board. “Deze acquisitie verstevigt onze positie met name op de markt voor innovatieve vouwkartonnen verpakkingen voor de voedingsindustrie”, aldus Philip Vanbelleghem, CEO van Van De Velde Packaging Group.

Remmert Dekker Packaging sluit zich aan bij Belgische groep

Bedrijven in de foodsector behoren naast drankproducenten en gezondheidsinstellingen tot de grootste afnemers van de vouwkartonnen van Van De Velde Packaging – Folding Board. Het bedrijf produceert op verschillende locaties door Europa en verkoopt zijn producten aan bedrijven in tientallen landen wereldwijd.

Voor Remmert Dekker Packaging levert de krachtenbundeling verschillende voordelen op, waaronder continuïteit op de lange termijn, nieuwe groeimogelijkheden en toegang tot de ervaring en expertise van een internationale verpakkingsgroep.

De overname werd bemiddeld door Fortaleza Capital, dat optrad als corporate finance adviseur. Lansigt zorgde voor de financial en tax due diligence, terwijl BarentsKrans de juridische due diligence verzorgde. Verkoper Remmert Dekker Packaging werd bijgestaan door Sophista op corporate finance vlak en Rutgers & Posch op juridisch vlak.

Sinds 2017 heeft Van De Velde Packaging Group meerdere vouwkartonnagebedrijven in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Polen overgenomen. In ons land werden onder meer Koninklijke Schut, Wesly Printing & Packaging, Vekopak, Veerkarton en VJD Folding Carton Packaging ingelijfd.