Fortaleza Capital begeleidt Faredo bij verkoop aan P&D Group

13 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Fortaleza Capital heeft Faredo Verpakkingen geadviseerd bij de verkoop aan P&D Group. Door de overname vergroot P&D niet alleen zijn marktaandeel, ook kan het zo de eigen operationele activiteiten verder uitbreiden.

Faredo Verpakkingen, dat is gevestigd in Dussen, maakt diverse verpakkingsoplossingen voor uiteenlopende industrieën. De overname wordt door koper P&D Group, een branchegenoot die verpakkingsmaterialen en aanverwante producten levert, gezien als een strategische aanvulling op zijn bestaande portfolio. Tegelijkertijd kunnen klanten van Faredo profiteren van het brede aanbod van P&D.

Theo Reniers van Faredo Verpakkingen toont zich verheugd over de deal: “We hebben met P&D Group de juiste koper gevonden, die de waarden deelt die bij Faredo Verpakkingen altijd hoog in het vaandel hebben gestaan: persoonlijke aandacht voor onze gewaardeerde klanten en een hoog serviceniveau.”

Fortaleza Capital begeleidt Faredo bij verkoop aan P&D Group

De due diligence en contractonderhandelingen werden door de betrokken partijen zelf uitgevoerd. Fortaleza Capital trad op als exclusieve corporate finance adviseur voor Faredo Verpakkingen. Het team van Fortaleza Capital heeft samen met de familie Reniers met diverse marktpartijen gesproken, waaruit P&D Group als beste koper naar voren is gekomen.

“We zijn verheugd dat we Faredo Verpakkingen hebben kunnen ondersteunen bij deze belangrijke transactie”, aldus een woordvoerder van Fortaleza Capital. "Deze deal stelt Faredo in staat om zijn groeistrategie voort te zetten onder de vleugels van P&D Group, terwijl het tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden biedt voor verdere expansie en innovatie."

De overname van Faredo Verpakkingen door P&D Group sluit aan bij de trend van consolidatie binnen de verpakkingsindustrie, waarbij bedrijven streven naar schaalvergroting en versterking van hun marktpositie. P&D Group nam eerder al belangen in onder meer Kees Tol Verpakkingen, Beta Verpakking, Hodi International, Pacoma Europe en Uniek Verpakkingen.