Fortaleza Capital begeleidt verkoop van 123kartonnendozen.nl

03 juli 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd

123kartonnendozen.nl is overgenomen door Dimensio Verpakkingen. Fortaleza Capital ondersteunde de koper met strategisch en financieel advies.

De verpakkingsindustrie is de afgelopen jaren flink is gegroeid, mede vanwege de snelle opkomst van online winkelen. Tegelijkertijd zijn de marges klein en klinkt de roep om duurzame verpakkingen steeds luider, wat innovatie en efficiëntie cruciaal maakt.

Opgeteld zorgt deze dynamiek voor een flinke consolidatiegolf, die nu alweer enige tijd door het verpakkingslandschap rolt. Strategische overnames bieden spelers als Dimensio de kans om hun marktpositie te versterken, schaalvoordelen te plukken en hun aanbod te diversifiëren.

Fortaleza Capital begeleidt verkoop van 123kartonnendozen.nl

Het overgenomen 123kartonnendozen.nl is een web-based leverancier met een breed aanbod aan verpakkingsoplossingen. Het bedrijf, in 2011 opgericht in Wassenaar, heeft naast het originele domein nog zeventien andere verpakkingswebsites in beheer. De overname van 123kartonnendozen.nl brengt de totale jaarlijkse omzet van Dimensio naar een geschatte €125 miljoen.

“We zijn verheugd met de toetreding van 123kartonnendozen.nl tot onze groep, waarmee we Dimensio's online packaging footprint verder versterken”, aldus Dimensio-CEO Caspar Jacobs. “Onze transport & industriële verpakkingsbedrijven Vegem, Hoogstraten, Mapack en 123kartonnendozen.nl vormen een krachtige propositie voor versnelde groei binnen de transport & industriële verpakkingsmarkt.”

Ook Jan Willem Koole, CEO van 123kartonnendozen.nl, reageert verheugd op de deal. “De schaalgrootte van Dimensio Verpakkingen in combinatie met haar ondernemende cultuur biedt ons de mogelijkheid om online nog sneller te groeien. Voordelen van het samenvoegen van onze bedrijven zijn schaalvoordelen in inkoop en toegang tot Dimensio’s state-of-the-art magazijn in Almere.”

Naast Fortaleza Capital werd Dimensio gedurende de deal ook bijgestaan door andere M&A-adviseurs. BarentsKrans zorgde voor de juridische en notariële ondersteuning. Qwintess adviseerde over de financiële en fiscale aspecten. Dimensio voerde zelf de due diligence en juridische controles uit met een intern team.

De samenwerking tussen Fortaleza Capital en Dimensio Verpakkingen is niet nieuw. In 2021 begeleidde Fortaleza Capital de verkoop van Vegem Industriële Verpakkingen aan Dimensio en in 2022 ondersteunde het M&A-kantoor Dimensio bij de aankoop van Global Flexibles.