Van De Velde Packaging koopt machinebouwer voor golfkarton

20 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Van De Velde Packaging Group heeft zijn overnamepad vervolgd met het inlijven van Mibox, een kleinere Nederlandse branchegenoot die ook vestigingen heeft in Frankrijk en Polen.

Door de deal voegen 25 werknemers en een klantenkring van circa 200 bedrijven zich bij de portefeuille van Van De Velde Packaging Group. De Belgische onderneming heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt, mede door verschillende overnames.

Het in Terschuur gevestigde Mibox ontwerpt en produceert machines voor het verlijmen en opzetten van golfkartonnen trays. De machines worden vooral gebruikt in de voedselverwerkende industrie, maar ook in de logistiek en de maakindustrie.

Van De Velde Packaging koopt machinebouwer voor golfkarton

Voor de Belgen past de overname uitstekend bij zijn ambitie om zijn footprint als ontwikkelaar en producent van verpakkingsmachines voor diverse type golfkarton verder te vergroten.

“Met Van De Velde Packaging Group hebben we een perfecte fit gevonden, qua cultuur, de markt en compatibiliteit”, laten André Spaans en Yannick Layer weten, de directeuren en verkopende aandeelhouders van Mibox.

Binnen Van De Velde gaat Mibox nauw samenwerken met Schut Systems. “De uitgebreide expertise en staat van dienst van zowel Mibox als Schut Systems zullen bijdragen aan de gezamenlijke verdere ontwikkeling van onze sterke marktpositie op het gebied van verpakkingsmachines voor kartonnen verpakkingen. Wij zullen profiteren van een internationale klantenportefeuille, schaalgrootte in activiteiten en nieuwe groeimogelijkheden”, aldus Spaans en Layer.

Dealmakers

Diverse dealmakers hebben de deal tussen de twee bedrijven begeleid. Koper Van De Velde Packaging Group ontving om te beginnen ondersteuning van Squareness. Het dealteam bestaande uit Frederic Meunier, Antoine Sudérie en Youthiwath LIM leverde financial en taks due diligence-diensten.

Juridische ondersteuning (legal due diligence) werd in ons land verzorgd door een team van advocatenkantoor BarentsKrans (dealteam: Michiel Martin, Marieke Verschoor en Annemarie Janssens), terwijl Van de Velde in Frankrijk werd bijgestaan door Oyat (dealteam: Caroline Basdevant-Soulié en Ouisse Weiss Akhonzada). Ook leverde BarentsKrans notariële diensten (Robert-Jan Zwaan en Simone van Minkelen).

Verkoper Mibox werd op zijn beurt ondersteund door verschillende bureaus. Fortaleza Capital leverde corporate finance-advies (dealteam: Alexander van Rossum en Peter van Leeuwen) en kreeg in maar liefst drie landen juridische ondersteuning: in Nederland van Kreston Van Herwijnen (Marloes van Acquooij), in Frankrijk van Act-You (Armelle Cottebrune) en in Polen van WKB (Sebastian Wozniak). Kreston Van Herwijnen stond Mibox ook bij met accountingdiensten.

Van De Velde Packaging Group telt nu 1.300 medewerkers in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Turkije en Italië. Het bedrijf is actief in de hele keten van verpakkingen, waaronder kartonnen verpakkingen, cups en microgolf verpakkingen, stickers, kaarten en catalogi, hardkarton verpakkingen en verpakkingsmachines.