Kartonbedrijf Van De Velde Packaging koopt Goedkopekoffiebekers.nl

02 augustus 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Aan de kooplust van kartonfabrikant Van De Velde Packaging is voorlopig nog geen eind gekomen. Goedkopekoffiebekers.nl is voor de Belgen de derde acquisitie op Nederlandse bodem in de afgelopen twee maanden.

Van De Velde Packaging is opereert in de hele keten van verpakkingen. Het bedrijf heeft meer dan 1.300 medewerkers in ruim tien landen, waarvan een groot gedeelte in Nederland actief zijn.

Het Nederlandse team is vooral door overnames aan boord gekomen. Aan de reeks waar onder meer Vekopak (2018), Veerkarton (2020), VJD Folding Carton Packaging (2020), De Dozenhal (2022) en Mibox (eerder deze maand) toebehoren is nu een vervolg gegeven met het Groningse Goedkopekoffiebekers.nl, dat zich specialiseert in – hoe kan het ook anders – kartonnen bekers.

Kartonbedrijf Van De Velde Packaging koopt Goedkopekoffiebekers.nl

Goedkopekoffiebekers.nl is in 2011 opgericht door de nu 34-jarige Mike Lubben. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren sterk, gestuwd door de opkomst van kartonnen bekers als alternatief voor plastic bekers. Goedkopekoffiebekers.nl produceert zijn bekers met in China en Turkije, en verkoopt deze vervolgens aan afnemers in uiteenlopende sectoren.

Goedkopekoffiebekers.nl valt ook goed in de smaak omdat het afnemers de mogelijkheid biedt om bekers te personaliseren. Denk aan het bedrukken van logo’s, design, spreuken en reclameboodschappen.

Onder de vleugels van Van De Velde Packaging kan Lubben verder bouwen aan de groeiambities. “We hadden al sterke expansieplannen, deze kunnen we nu versneld uitvoeren”, zei hij tegenover Het Financieele Dagblad. De ambitie is om uit te groeien tot de grootste producent van kartonnen bekers in Europa.

Van De Velde Packaging betaalt “tientallen miljoenen” voor een meerderheid in het Groningse bedrijf. De Belgen werden tijdens het aankooptraject geadviseerd door Fortaleza Capital (de huis-M&A-adviseur), BarentsKrans (juridisch advies) en een cross-border team van PwC (due diligence op onder meer finance, tax en human resources).

Verkoper Goedkopekoffiebekers.nl kreeg juridsich advies van Kral & Schukken Netwerk Notarissen, een boetiek speler uit Emmen. De financiële dealmaker was op het tijd van schrijven niet bekend.

Met de kapitaalinjectie van Van De Velde Packaging wordt de komende tijd fors geinvesteerd in uitbreiding van de productiecapaciteit. In Turkije wordt de productie vrijwel direct opgevoerd, in China wordt gewerkt aan het vergroten van de productielocatie en in Polen komt een hele nieuwe fabriek te staan.