Belgisch verpakkingsbedrijf P. Van De Velde koopt Veerkarton

28 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Belgische verpakkingsorganisatie P. Van De Velde Group heeft Veerkarton overgenomen, een Nederlandse branchegenoot met 70 medewerkers. Met deze overname komt het aantal gesloten deals in Nederland nu op vier.

De Belgen gingen in september 2017 van start met hun buy-and-build-strategie in Nederland, toen ze Koninklijke Schut aan hun portfolio toevoegden. In mei 2018 werd het Maastrichtse Wesly Printing & Packaging overgenomen, een half jaar later het Tilburgse Vekopak.

Voor ondersteuning bij alle drie de deals, wendde P. Van De Velde Groep zich tot Alexander van Rossum van Fortaleza Capital, die optrad als exclusieve corporate finance adviseur. En nu hebben de twee firma's opnieuw de handschoen opgepakt om een vierde deal succesvol af te ronden. Het gaat om de overname door P. Van der Velde van Veerkanton.

Belgisch verpakkingsbedrijf P. Van De Velde koopt Veerkarton Opgericht in 1956, is Veerkarton een van de grotere spelers in het land op het gebied van het ontwerpen, produceren en distribueren van hoogwaardige kartonnen verpakkingen.

Het bedrijf produceert vouwkartonnen verpakkingen in kleine en middelgrote runs voor onder andere verpakkingsgroothandels, (voedingsmiddelen)productiebedrijven en retailbedrijven. Veerkarton bedient zowel klanten in Nederland als in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Scandinavië en België. De 70 medewerkers van Veerkarton werken vanuit een kantoor en productiefaciliteit in Assendelft (nabij Amsterdam) en Oeding Südlohn, een Duitse stad vlakbij de Nederlandse grens.

“Het combineren van deze complementaire ondernemingen tot één sterke organisatie biedt de groep nieuwe kansen om de pan-Europese marktverschuiving naar vouwkartonnen verpakkingen te omarmen”, laat een woordvoerder van familiebedrijf P. Van De Velde Group weten. Door de overname van Vouwkarton groeit het team van P. Van De Velde Group naar ruim 700 medewerkers, die jaarlijkse bijna €130 miljoen omzetten. Het bedrijf is verder ook actief in Frankrijk en Polen.

Andere dealmakers die de transactie begeleiden waren BarentsKrans (juridisch en fiscaal advies, dealteam bestaande uit: Thomas van Hövell tot Westervlier, Robert-Jan Zwaan en onder leiding van Michiel Martin,) en Lansigt (dealteam: Martin van Beelen, Leendert Andeweg en Bert-Jan Luijendijk), die verantwoordelijk waren voor due diligence (met betrekking tot finance, tax en human resources). Samen met Fortaleza Capital adviseerden zij de koper.

Verkoper Veerkarton werd ondersteund door IMAP Nederland (dealteam: Jan-Pieter Borst, Willem op de Hoek en Steven Klaren) en Legaltree (geleid door Antoinette van Beest - de Mul).