De beste adviesbureaus voor environment, health & safety-diensten

29 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Voor het vijfde jaar op rij is DuPont Sustainable Solutions (DSS) door executives uitgeroepen tot ’s werelds beste adviesbureau op het gebied van environment, health & safety (EHS)-diensten.

Onderzoeksbureau Verdantix peilde de meningen van meer dan 300 senior executives – waarvan driekwart werkzaam is bij een organisatie met een omzet van meer dan $1 miljard – met betrekking tot de capaciteiten van adviesbureaus actief op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid.

De environment, health & safety-markt omvat alle strategische en operationele diensten die organisaties inzetten om hun businessstrategieën en -activiteiten op één lijn te brengen met hun milieudoelstellingen, waarbij ze bovendien de gezondheid en veiligheid van de werknemers borgen. Vooral deze laatste twee thema’s hebben gedurende de coronacrisis een aanzienlijke vlucht genomen.

Executives noemen DSS opnieuw 's werelds beste EHS-adviesbureau

Organisaties worden hierbij wereldwijd ondersteund door uiteenlopende adviesorganisaties – van enkele honderden grotere adviesorganisaties tot de duizenden kleinere adviesboutiques actief in het segment. Zij mogen de EHS-markt bedienen, die wordt geschat op een slordige $20 miljard.

Het Verdantix-onderzoek is erop gericht wereldwijd de beste adviesbureaus in kaart te brengen. Daarbij kregen de bestuurders één basisvraag voorgelegd: welk bedrijf heeft de sterkste capaciteiten op de markt? De uitkomst is niet verrassend: ’s werelds grootste spelers blijven domineren (17 van de 20 grootste spelers van dit jaar maakten ook deel uit van de ranglijst van 2019). En opnieuw gaat de hoofdprijs naar DuPont Sustainable Solutions.

DuPont Sustainable Solutions (DSS), dat voor het vijfde opeenvolgende jaar de ranglijst aanvoert, is een wereldwijde aanbieder van adviesdiensten op het gebied van operations management. Het bedrijf was vroeger onderdeel van chemiereus DuPont, maar werd in september 2019 afgesplitst van de moedermaatschappij (met ondersteuning van een private equity-partij), om vanuit een zelfstandige strategie verder te gaan.

In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf de vruchten geplukt van zijn onafhankelijkheid: DSS is er tijdens de pandemie in geslaagd zijn personeelsbestand te laten groeien, heeft zijn portfolio weten te diversifiëren – om een operationele transformatiepartner te worden – en heeft zijn positie als vooraanstaand environment, health & safety-adviesbureau verder verstevigd. Dit is onder meer gelukt door investeringen in nieuwe diensten en via een overname (KKS Advisors).

“DSS heeft zich altijd laten leiden door de overtuiging dat het helpen van onze klanten om EHS en operationeel management te integreren essentieel is voor een transformatie in de volle breedte van de organisatie om zo hun mensen succesvol te beschermen, operationele processen te verbeteren en een duurzame toekomst te creëren”, aldus CEO Davide Vassallo.

“We zijn dankbaar dat we al vijf jaar op rij worden erkend als beste environment, health & safety-adviesbureau”, voegt de Italiaanse topman toe.

Volgens het onderzoek van Verdantix typeert bijna 40% van de bestuurders de capaciteiten van DuPont Sustainable Solutions als ‘marktleidend’ of ‘sterk’. De nummer twee op de lijst, Aecom, scoort 26% op deze categorieën. WSP, Deloitte en Arcadis completeren de top vijf.

De overige adviesbureaus in de top twintig zijn (in volgorde van #6 tot #20): Capgemini, Golder, Jacobs, Lloyd’s Register, ERM, Accenture, EY, Trinity Consultants, GHD, Dekra Insight, Langan, Clean Harbors, Stantec, Tetra Tech en Ramboll.