DuPont Sustainable Solutions benoemt drie bestuursleden

14 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

DuPont Sustainable Solutions (DSS) heeft zijn raad van bestuur uitgebreid van zes naar acht leden. De versterking van het management moet het mondiaal opererende consultancykantoor richting de toekomst beter in staat stellen om zijn dienstenaanbod wereldwijd verder te verbreden en uit te breiden.

DuPont Sustainable Solutions, dat ruim vijftig jaar geleden werd opgericht, geldt als een van ’s werelds vooraanstaande specialistische adviesbureaus op het snijvlak van operations, health & safety en duurzaamheid.

Sinds sinds de afsplitsing van chemiereus DuPont in 2019 opereert het bedrijf onafhankelijk en na twee jaar van groei telt DSS inmiddels meer dan 1.100 werknemers, werkzaam vanuit meer dan twintig kantoren wereldwijd.George Serafeim, John Richard, Srinivasan Ramabhadran

DSS wordt nu geleid door een achtkoppige raad van bestuur, onder leiding van chief executive Davide Vassallo (die al sinds 2010 bij de groep werkzaam is en tevens de management buy-out leidde) en voorzitter Guy Semmens (managing partner bij Gyrus Capital, de private equity-partij achter DuPont Sustainable Solutions).

Met ingang van deze maand zijn drie nieuwe leden toegevoegd aan de raad van bestuur: George Serafeim (VS), John Richard (VS) en Srinivasan Ramabhadran (Singapore). Alle drie nemen ze extra capaciteiten mee naar het leiderschapsteam en zullen zij zich toeleggen op belangrijke groeiopgaven.

George Serafeim geldt als een autoriteit op het gebied van ESG (environmental, social, governance) en is de Charles M. Williams Professor of Business Administration aan de Harvard Business School. De toetreding van Serafeim tot de raad van bestuur “biedt DSS belangrijke strategische aansturing bij het ontwikkelen en leveren van geïntegreerde transformatieoplossingen aan klanten, die succesvolle investeringsbeslissingen voor de lange termijn willen nemen, rekening houdend met ESG-factoren”.

John Richard werkt al bijna dertig jaar bij DuPont. Momenteel is hij algemeen directeur van DuPonts safety-divisie (ter waarde van $3 miljard), waar hij toezicht houdt op vier productlijnen van DuPont: Kevlar, Nomex, Tyvek en Typar. Semmens: “Met John in onze raad van bestuur zorgen we dat DSS vooruitstrevend blijft in zijn kernoplossingen voor klanten op het gebied van veiligheid en risicobeheer.”

Srinivasan Ramabhadran houdt toezicht op de activiteiten van het bedrijf in de Aziatisch-Pacifische regio, een belangrijke groeiregio voor DSS de komende jaren. “Srinivasan zal in de raad van bestuur een cruciale rol spelen bij het adviseren en begeleiden van de strategische groei van het bedrijf in deze regio”, laat Semmens weten.

Vassallo geeft aan dat DSS met de uitbreiding van de raad van bestuur beter gepositioneerd is richting de toekomst: “De toevoeging van George, John en Srinivasan, in combinatie met onze recente overnames van KKS Advisors en Sofies Group stellen ons als DSS in staat onze unieke kennis en kunde naar meer klanten wereldwijd te brengen die worden geconfronteerd met nieuwe en grotere risico’s op het gebied van veiligheid, bedrijfsvoering en milieu.”

Eerder dit jaar werd het in Zwitserland gevestigde DuPont Sustainable Solutions voor het vijfde jaar op rij door bestuurders uitgeroepen tot ’s werelds meest toonaangevende adviesbureau voor milieu-, gezondheids- en veiligheidsdiensten.