DuPont Sustainable Solutions gaat zelfstandig verder

09 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Zo’n vijftig jaar na het begin van hun gezamenlijke reis splitsen DuPont en DuPont Sustainable Solutions (DSS) nu definitief hun wegen. Gisteren maakte DSS, een operations-consultancybedrijf gericht op de industriële sector, bekend dat het zich afscheidt van het wereldwijde conglomeraat, om onafhankelijk verder te gaan.

“Decennialang hebben DuPont en Dupont Sustainable Solutions (DSS) gezamenlijk geholpen om de wereld veiliger te maken door samen te werken met en oplossingen te implementeren voor klanten. Vandaag de dag is DuPont Sustainable Solutions verheugd om als onafhankelijk bedrijf nu een nieuw hoofdstuk te mogen inluiden”, zegt Davide Vassallo, de Chief Executive Officer (CEO) van DSS, in een reactie. De afsplitsing werd al in februari van dit jaar aangekondigd, en nu inmiddels aan alle voorwaarden is voldaan is de deal begin deze maand formeel afgerond.

DuPont Sustainable Solutions

Met meer dan 700 consultants en professionals in ongeveer 40 landen geldt DuPont Sustainable Solutions als een middelgrote, internationale speler binnen de consultingmarkt. Het bedrijf, voorheen een divisie binnen DuPont’s Specialty Products-afdeling, bedient klanten binnen onder meer de olie & gas-, chemie-, mijnbouw- en productiesectoren. Het dienstenportfolio van DSS bestaat onder meer uit operations management, workplace safety, compliance, health compliance, innovation en learning & development.

DuPont Sustainable Solutions gaat zelfstandig verder

De deal werd ondersteund door Gyrus Capital, een Zwitserse private equity-group. Onder de vleugels van de financiële investeerder wil DuPont Sustainable Solutions zowel zijn voetafdruk als serviceportfolio vergroten, om te kunnen voldoen aan de veranderende vraag in de markt.

“De behoefte van klanten aan een bredere set aan consultingdiensten is aan het groeien”, geeft Vassallo aan, die toevoegt dat het consultancybureau de financiële injectie van Gyrus Capital wil gebruiken om zijn digitale transformatie- data analytics- en innovatiecapaciteiten verder wil versterken. “Door als onafhankelijk bedrijf te opereren”, zo voegt Vassallo toe, “is er meer flexibiliteit om onze innovatieve oplossingen sneller op de markt te brengen voor onze klanten.”

Merknaam behouden

Als onderdeel van de afsplitsing zal DuPont Sustainable Solutions zijn merknaam, evenals de rechten (logo, diensten, capaciteiten) met het voormalige moederbedrijf verbonden te blijven, voor een bepaalde tijd behouden. De leiding van het consultancybedrijf zal in handen blijven van het eerdere management, dat naast CEO Vassallo ook zal bestaan uit Vladimir Kral (CFO) en Rose Lee (President). Ondertussen is een drietal Gyrus Capital-professionals – Guy Semmens, Robert Watson en Cedric Perlet – aangesteld binnen het leiderschapsteam.

Marc Doyle, de Chief Executive Officer van DuPont, geeft aan “uitermate trots” te zijn op het “het toonaangevende werk” dat het bedrijf samen met DSS heeft verzet, “om blijvende veiligheids- en operationele verbeteringen te verwezenlijken voor bedrijven over de hele wereld”. Hij voegt toe dat DSS een “goede positie heeft om als zelfstandig bedrijf klanten diensten van wereldklasse te blijven bieden”: “Wij zijn trots op onze voormalige collega’s die aan deze boeiende nieuwe onderneming beginnen.”