DuPont Sustainable Solutions gaat verder als dss+

01 maart 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijd opererend adviesbureau DuPont Sustainable Solutions heeft een rebranding doorgevoerd, voortaan gaat het bedrijf door het leven als dss+. Met de plus benadrukt het bureau de uitgebreide set aan capaciteiten die het zijn klanten kan leveren sinds het op eigen benen staat.

Na zo’n vijftig jaar als dochteronderneming van DuPont te hebben gefunctioneerd, splitste DuPont Sustainable Solutions zich in september 2019 af van het moederbedrijf om voortaan zelfstandig te opereren.

De nieuwe positionering en autonomie hebben het bedrijf goed gedaan. Zo groeide het adviesbureau tijdens de pandemie uit tot een team van meer dan 1.000 professionals. Bovendien verstevigde het bedrijf zijn positie als ’s werelds leidende adviesbureau voor milieu-, gezondheids- en veiligheidsdiensten.
DuPont Sustainable Solutions gaat verder als dss+

Als onderdeel van zijn nieuwe strategie breidt DuPont Sustainable Solutions gelijk ook zijn dienstenportfolio uit. Zo zal dss+ zich naast zijn traditionele diensten gericht op operational excellence en health & safety ook gaan focussen op ESG-dienstverlening (environmental, social, governance). Deze uitbreiding wordt versneld door twee overnames, die van KKS Advisors in de VS en Sofies Group in Zwitserland.  

Daarnaast heeft dss+ langs zijn gehele waardeketen geïnvesteerd in het uitbreiden van zijn aanbod. Het heeft onder meer nieuwe verandercapaciteiten en -oplossingen ontwikkeld, waarmee het organisaties nu over een breed spectrum kan bedienen. Op die manier helpt het bureau opdrachtgevers hun activiteiten te beschermen, transformeren en verduurzamen.

“We hebben onze oplossingen uitgebreid om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van klanten”, vertelt CEO Davide Vassallo. Zo helpt dss+ klanten bij het “verder ontwikkelen van organisatiecapaciteiten en vaardigheden van medewerkers, het managen van risico’s, het verbeteren van bedrijfsprocessen, het realiseren van duurzaamheidsdoelen en verantwoorder werken”.

Als onderdeel van de rebranding legt dss+ nu nog meer nadruk op de purpose van het bedrijf. Vassallo: “Doelgerichtheid staat centraal bij alles wat we doen bij dss+ en weerspiegelt onze voortdurende inzet om levens te redden en een duurzame toekomst en positieve impact voor toekomstige generaties te creëren.”

“Samen met onze klanten streven we ernaar om de bedrijfsprestaties te verbeteren, te doen wat goed is voor de aarde en mensen te helpen om veilig thuis te komen bij hun familie, vrienden en geliefden, iedere dag opnieuw.”

Volgens Vassallo weerspiegelt het nieuwe merk perfect het DNA van het bedrijf en de ambities voor de toekomst. “Ons nieuwe merk symboliseert onze exponentiële capaciteit om organisaties te helpen veiliger en slimmer te werken, doelgericht en met duurzaam resultaat.”