DuPont Sustainable Solutions koopt duurzaamheidsadviseur Sofies

12 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Minder dan drie maanden na de overname van het Amerikaanse KKS Advisors heeft DuPont Sustainable Solutions (DSS) met de overname van Sofies Group opnieuw een deal gesloten op het gebied van duurzaamheid en ESG. 

Met de toevoeging van het in Zwitserland gevestigde Sofies Group breidt DSS zijn gelederen uit met een team van circa vijftig consultants (vooral senior experts). Hiermee doorbreekt de organisatie de magische grens van 1.000 werknemers.

Sofies Group werd opgericht in 2008 en is gespecialiseerd in het helpen van klanten bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Dat doet het door middel van co-creatie van strategieën, het integreren van duurzaamheid in het bestuur en de bedrijfsvoering en het opleveren van duurzaamheidsprojecten. En dat alles conform de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Environmental, Social and Governance, ESG) van de Verenigde Naties.
DuPont Sustainable Solutions koopt duurzaamheidsadviseur Sofies

Het Zwitserse adviesbureau werkt voor klanten in zowel de publieke als private sector. Zo heeft Sofies Group onlangs de stad Lausanne geholpen met de ontwikkeling van een bedrijfsmodel voor de tuinbouw, ondersteunde het CERN bij de ontwikkeling van zijn eerste openbare milieurapport en hielp het Nespresso met het voldoen aan de GRI-richtlijnen voor duurzaamheidsrapportage.

“De overname van Sofies Group door DSS maakt het mogelijk om onze klanten te voorzien van diepgaande inzichten, strategische expertise en geïntegreerde mogelijkheden om duurzaamheidsplannen te ontwikkelen en uit te voeren. Hiermee kunnen ze met succes mensen beschermen, activiteiten verbeteren en een duurzame toekomst creëren”, laat Davide Vassallo weten, de Chief Executive Officer van DuPont Sustainable Solutions.

Geïntegreerde aanpak

Hij voegt toe dat de overname ook een versterking biedt voor het operationele adviesfundament van het kantoor. Bovendien worden beide service lines aangevuld met een geïntegreerde aanpak, van strategie tot executie. “Bij DSS zijn we ervan overtuigd dat zowel het beheersen van risico’s als het verbeteren van activiteiten fundamenteel verbonden is met duurzaamheid en maatschappelijke impact.”

De deal volgt kort op de overname van KKS advisors, een specialist in ESG-financiering en -investeringen. Met die deal vergrootte DSS zijn leidende positie op het gebied van duurzaamheidsconsultancy. Ook kreeg het bedrijf onlangs erkenning van bestuurders, die DSS alweer voor het vijfde jaar op rij uitriepen tot ’s werelds beste adviesbureau op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid.

Koploper blijven

Voor DSS-topman Vassallo vormt Sofies Group het “volgende stukje van de puzzel” in zijn ambitie om een koploper binnen dit landschap te blijven. “We investeren in onze kennis van en kunde in ESG en duurzaamheid, zodat we klanten op dit gebied maximaal kunnen ondersteunen, van besluiten over financiën en strategieontwikkeling tot uitvoering en verslaglegging.”

Als onderdeel van de overeenkomst hebben de teams van Sofies Group in Zürich, Londen en Bangalore zich bij DuPont Sustainable Solutions aangesloten. David Rochat, CEO van Sofies Group, zegt over de krachtenbundeling: “DSS is een leider van wereldklasse in het creëren van veiligere werkplekken, het beperken van risico’s en het bereiken van operational excellence.”

Hij voegt toe: “We kijken ernaar uit onderdeel van DSS te worden om klanten te helpen bij het ontwikkelen en implementeren van bruikbare duurzaamheidsstrategieën die waarde toevoegen en een positieve impact hebben op de gemeenschappen waarin ze actief zijn, en uiteindelijk op de bredere wereldwijde samenleving.”

De deal met Sofies Group vormt de derde overname van DuPont Sustainable Solutions sinds zijn onafhankelijkheid. In maart 2020 kocht het bedrijf het in Canada gevestigde Lodestone Partners.