DuPont Sustainable Solutions koopt ESG-specialist KKS Advisors

15 juli 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

DuPont Sustainable Solutions (DSS) heeft KKS Advisors overgenomen, een boutique bureau gespecialiseerd in environment, social en governance (ESG)-advies. Voor DSS is het alweer de tweede gesloten deal sinds het bedrijf de stap zette naar onafhankelijkheid.

KKS Advisors werd opgericht in 2013 en helpt klanten overal ter wereld met hun meest prangende vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, waaronder strategie, impact investing, het implementeren van SDG’s, duurzaamheidsrapportages en het management van hun verdere ESG-inspanningen. Het bedrijf werkt samen met investeerders, vermogensbeheerders, private equity-bedrijven, corporate organisaties en stichtingen en ngo’s.

De afgelopen jaren heeft KKS Advisors een marktleidende positie weten op te bouwen binnen het duurzaamheid-adviessegment, en nu heeft het bureau besloten zijn krachten te bundelen met DSS, een consultancykantoor met meer dan 1.000 full-service medewerkers en experts gespecialiseerd in operations management en het creëren van veilige werkplekken. DuPont Sustainable Solutions koopt ESG specialist KKS Advisors

Volgens George Serafeim, medeoprichter en managing partner, markeert het partnership het “volgende grote hoofdstuk” voor het team en de klanten van het kantoor.

“We hebben KKS Advisors opgericht met als doel organisaties over de hele wereld te helpen een positievere impact te hebben op de maatschappij en het milieu en tegelijkertijd hun concurrentievermogen te verbeteren. Deze fusie zal KKS in staat stellen haar wereldwijde impact te vergroten, te leren van een leidende aanbieder van operations- en arbodiensten, en het verschil te maken binnen sectoren en bij bedrijven die transformaties doormaken.”

Voor DuPont Sustainable Solutions betekent de overname van het duurzaamheidsbureau een versterking van zijn capaciteiten in een van de snelst groeiende segmenten van vandaag. Ook stelt de deal het adviesbureau in staat om duurzaamheidsexpertise onder te brengen binnen zijn bestaande dienstenaanbod, waardoor DSS nu “volledig geïntegreerde duurzame transformatieoplossingen aan klanten kan bieden”, legt DSS-CEO David Vassallo uit.

“Bij DSS geloven we dat het beheersen van risico’s en het verbeteren van activiteiten fundamenteel verbonden zijn met duurzaamheid en maatschappelijke impact”, geeft hij aan. “Onze overname van KKS Advisors stelt DSS in staat om klanten diepgaande inzichten, strategieën en geïntegreerde mogelijkheden te bieden om hun plannen wat betreft ESG en duurzaamheid te ontwikkelen en uit te voeren en zo succesvol mensen te beschermen, processen te verbeteren en een duurzame toekomst te creëren.”

In de komende maanden zal het team van KKS Advisors (20+ consultants) in Boston, Londen en Athene samenwerken met de teams van DSS om een gezamenlijk aanbod te ontwikkelen. “We kijken ernaar uit om met DSS samen te werken om hun klanten te helpen waarde te halen uit de integratie van ESG binnen hun bedrijfsmodellen”, vult Serafeim aan, die actief is vanuit het kantoor van Boston.

De deal met KKS Advisors vormt de tweede transactie van DSS sinds het kantoor zich in september 2019 afsplitste van moederbedrijf DuPont, volgend op de acquisitie van mijnbouwconsultancy Lodestone Partners in maart van vorig jaar.

In navolging van de gesloten deal zal KKS Advisors zijn naam en merk behouden en het bedrijf zal onder leiding van Serafeim blijven staan.