DuPont Sustainable Solutions koopt mijnbouwconsultancy

25 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

DuPont Sustainable Solutions heeft Lodestone Partners overgenomen, een adviesbureau dat zich richt op operational excellence en performance improvement.

Door de aankoop van het in Canada gevestigde adviesbureau voegt een team van internationaal opererende ervaren senior consultants zich bij de Noord-Amerikaanse tak van DuPont Sustainable Solutions. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Zwitserland, heeft in totaal nu meer dan 900 consultants, die wereldwijd actief zijn vanuit 40 kantoren.

Lodestone Partners, opgericht in 2006, is een gespecialiseerd adviesbureau dat zich focust op de sectoren mijnbouw en natuurlijke hulpbronnen. Het bedrijf helpt klanten – denk aan diamantmijnen, aluminiumsmelterijen, nikkelraffinaderijen, papierfabrieken en zinksmelters – met kostenbeheersing, lean en six sigma, veiligheids- en risicomanagement en maintenance-optimalisatie.

Lodestone Partners is gevestigd in Toronto, maar voert werk uit bij klanten in onder meer de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië. “Naast het ontwerpen van verbeterstrategieën, ligt onze hele focus op het opbouwen van de vaardigheden van klantorganisaties, zodat hun mensen zelf verbeteringen kunnen gaan leiden. Daarom noemen we onszelf ‘coaches’”, zegt Robin Schleich, voormalig directeur van Lodestone Partners.

DuPont Sustainable Solutions koopt mijnbouw consultancy

Volgens Davide Vassallo, CEO van DuPont Sustainable Solutions, biedt de deal het bedrijf twee belangrijke voordelen: “Ten eerste vergroot deze acquisitie onze kracht om onze klanten te helpen hun mensen te beschermen en hun activiteiten in verschillende industrieën en regio’s te aanzienlijk te verbeteren.”

“Ten tweede, door Lodestone’s zeer gerespecteerde expertise op het gebied van operationele verbetering te combineren met de risicomanagementcapaciteiten van DuPont Sustainable Solutions, zijn we nu in staat beter uitgeruste diensten te leveren aan onze klanten”, vertelt Vassallo.

De overname vindt plaats op een moment dat de mijnbouw- en hulpbronnenindustrie flink aan het veranderen is. Naast de nijpende gevolgen van het coronavirus, moeten spelers uit deze sectoren zich door een steeds complexer landschap navigeren. Door toenemende concurrentie, de volatiliteit van de grondstoffenprijzen, veranderingen in de manier waarop vergunningen en licenties worden verleend, de druk van de extra wet- en regelgeving en de toenemende bezorgdheid over duurzaamheid, wordt van bedrijven verwacht dat ze de lat een stuk hoger leggen voor zichzelf.

Hierbij speelt operations management een grote rol, een vakgebied waarbinnen DuPont Sustainable Solutions op mondiaal niveau een grote speler is. Alle vele jaren helpt het bedrijf zijn klanten operationele efficiëntie te realiseren, sneller te innoveren en het personeelsbestand op te bouwen, terwijl de gezondheid en veiligheid van werknemers en activa wordt beschermd.

Schleich, die verantwoordelijk wordt voor de Operations Excellence-praktijk van DuPont Sustainable Solutions, laat weten dat hij zeer te spreken is over de krachtenbundeling: “DuPont Sustainable Solutions is een erkende wereldleider. We zijn verheugd om bij te dragen aan het verbeteren van hun dienstenportfolio.”

Vorig jaar wezen senior executives DuPont Sustainable Solutions aan als ‘s werelds beste adviesbureau op het gebied van milieu-, gezondheids- en veiligheidsdiensten.