DSS is beste adviseur ter wereld voor veiligheid, gezondheid en milieu

30 december 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Voor het vierde opeenvolgende jaar is DuPont Sustainable Solutions (DSS) benoemd tot ’s werelds beste adviesbureau op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Overige leidende merken in het onafhankelijke onderzoek van Verdantix zijn partijen als Deloitte, EY, Jacobs en Accenture.

Veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) vormt een servicegebied dat zich richt op – simpel gezegd – alles wat organisaties moeten doen om ervoor te zorgen dat hun activiteiten aan niemand schade berokkenen. Adviesbureaus spelen een belangrijke rol in dit segment. Zij helpen bedrijven bijvoorbeeld met het verbeteren van hun veiligheidsbeleid en -activiteiten, evenals de implementatie daarvan.

Ieder jaar houdt onafhankelijk onderzoeksbureau Verdantix een onderzoek onder honderden bestuurders in het veld om vast te stellen welke bedrijven momenteel het VGM-domein aanvoeren. De 2020-editie van het onderzoek werd ingevuld door ruim 300 senior bestuurders, die direct verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsbrede VGM-managementstrategieën en -initiatieven binnen hun organisatie. De bestuurders zijn werkzaam voor bedrijven uit meer dan 30 landen in de Aziatisch-Pacifische regio, Europa, de Golfstaten, Afrika, Latijns-Amerika en Noord-Amerika.

The top EHS consulting firms by brand preference

Volgens deze besluitvormers staat DuPont Sustainable Solutions (DSS) bovenaan de lijst, zowel als het gaat om merkvoorkeur als om reputatie. Daarmee prijkt DSS voor het vierde opeenvolgende jaar bovenaan de ranking van beste VGM-adviesbureaus,

Vier van de vijf (79%) respondenten beoordeelden het adviesbureau ofwel als marktleider of als een speler die als VGM-dienstverlener beschikt over sterke capaciteiten. Zo scoort DSS opmerkelijk hoog in de Westerse markten van Noord-Amerika en Europa, maar droeg dit jaar de Aziatisch-Pacifische regio en Oceanië aanzienlijk bij aan de verbeterde merkbeleving van DSS. De helft van de respondenten beschouwt de dienstverlening van DSS als marktleidend.

In een reactie op de erkenning geeft Davide Vassallo, CEO van DSS aan: “DuPont Sustainable Solutions is oprecht dankbaar dat het door corporate VGM-leidinggevenden over de hele wereld wordt erkend als het beste VGM-adviesbureau voor het verbazingwekkende vierde jaar op rij!” Hij voegt toe: “Onze deskundige consultants streven ernaar om al onze klanten te helpen bij het beschermen van mensen en operationele processen en de vaardigheden van medewerkers te verbeteren. Namens alle DSS-medewerkers bedanken we onze klanten voor het vertrouwen in onze vaardigheden.”

De topman laat verder weten: “Toen DSS in 2019 een onafhankelijk adviesbureau werd, hebben we ons erop gericht om sneller innovatieve oplossingen op de markt te brengen. Hierdoor kon DSS rap reageren op de COVID-pandemie en vernieuwende oplossingen ontwikkelen, zoals SafetyTech.ai, die organisaties kunnen helpen hun VGM-managementcapaciteiten te verbeteren en operational excellence te bereiken. Iets dat van cruciaal belang is in een uitdagende zakelijke omgeving. We geloven dat deze nieuwe focus heeft bijgedragen aan de grotere erkenning van DSS in 2020 op het gebied van merkenvoorkeur.”

Directe concurrente van DSS in de ranking was er van twee Big Four-bedrijven. Deloitte, ’s werelds grootste zakelijke dienstverlener op basis van omzet, kreeg 45% van de ‘marktleidende’ of ‘sterke’ beoordelingen, terwijl EY dezelfde waardering kreeg van 39% van de respondenten. Jacobs en Accenture rondden de top vijf van de Verdantix-index af. Zij vormden de laatste twee bedrijven in de ranking die konden rekenen op meer dan 30% marktleidende of sterke aanbevelingen.

Naar schatting is de wereldwijde markt voor veiligheid, gezondheid en milieu $5,3 miljard waard. Verwacht wordt dat de vraag naar VGM-diensten de komende jaren zal toenemen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 10%, aangezien organisaties wereldwijd streven naar nieuwe niveaus van efficiëntie, veiligheid en welzijn van werknemers.