Myra Hendriks over haar eerste maanden bij House of Performance

29 juli 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Van een wereldwijde dienstverlener met bijna 300.000 medewerkers naar een middelgroot oer-Hollands bureau. Deze stap maakt Myra Hendriks onlangs. Ze vertelt over haar keuze en haar eerste ervaringen bij House of Performance.

“Cognizant was absoluut een fijne plek om te werken”, begint Hendriks. “Ik heb daar meer dan drie jaar gewerkt aan verschillende consultancy- en digitale transformatieprojecten. Toch werd ik nieuwsgierig hoe het zou zijn om te werken binnen een kleiner bedrijf.” 

Daarbij wilde ze zich ook graag aansluiten bij een “organisatie met een aantrekkelijke missie”. Bij House of Performance heeft ze deze combinatie nu gevonden. “De missie van House of Performance is mensen laten excelleren. Ik richt me vooral op de people-kant van transformaties, dus dit sprak me enorm aan.”

Myra Hendriks, Consultant, House of Performance

“Wat ik heel gaaf en kenmerkend vind, is dat we deze missie niet alleen voor onze klanten willen maar ook intern toepassen. Zo zit bijvoorbeeld het principe ‘maximale verantwoordelijkheid, minimale controle’ verweven door de gehele organisatie. Het draait hierbij om wederzijds vertrouwen en dat vind ik heel motiverend.”

Hendriks is, al dan niet bewust, terechtgekomen bij een van de beste werkplekken van Nederland. Haar eigen ervaringen lijken dit ook te bevestigen: “Mijn eerste dag was meteen al raak; wat een warm en hartelijk welkom! Ik had het geluk dat de coronamaatregelen aan het versoepelen waren en ik naar kantoor mocht komen. Dankzij het enthousiasme en de behulpzaamheid van mijn nieuwe collega’s voelde het al snel als thuis!”

“Ook mocht ik in mijn derde week meteen de visiedag van House of Performance meepakken. Op deze dag komt iedereen bij elkaar om samen terug te blikken en vooruit te kijken door samen aan de slag te gaan met een bepaald onderwerp. Ik vind het heel mooi dat hier twee keer per jaar een volledige dag voor vrijgespeeld wordt en iedereen, van business support tot de adviseur, op deze manier een steentje kan bijdragen aan de toekomst van House of Performance.” 

Inmiddels draait Hendriks volop mee op een project. Ze maakt deel uit van een team dat een bekende financiële dienstverlener helpt met het verbeteren van zijn commerciële slagkracht. “We zijn nu bezig met het verkrijgen van inzicht in de huidige situatie en bestaande knelpunten. Dit zal de basis vormen voor de gewenste verandering.” 

En dat laatste is waar Hendriks hart sneller van gaat kloppen. Niet geheel toevallig ligt hier ook de kracht van House of Performance, erkent ze: “Onze kracht zit namelijk in verandervraagstukken en het daadwerkelijk en duurzaam doorvoeren van verandering. Onmisbaar voor een succesvolle transformatie.”

Zowel op haar opdracht als intern geniet Hendriks van “de warme en hechte werksfeer, de korte lijntjes en open communicatie.” Ze sluit af: “House of Performance is een waardegedreven organisatie en dat zie je bij iedereen terug.”