De topwerkgevers in consultancy volgens Great Place to Work

08 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Great Place to Work (GPTW) heeft de winnaars van zijn Best Workplaces van Nederland-ranking bekendgemaakt. Diverse adviesbureaus hebben een plekje in de top 10 weten te bemachtigen.

Jaarlijks brengt het onafhankelijk onderzoeksbureau in kaart wie de beste werkgevers van ons land zijn. De onderzoekers van GPTW kijken hierbij naar thema’s als vertrouwen, trots en plezier, en krijgen deze input van de ervaringsdeskundigen zelf: de medewerkers. Zij krijgen zo’n zestig stellingen voorgeschoteld. Deze resultaten worden vervolgens aangevuld met data uit een doorlichting van het werkgeversbeleid, in samenwerking met de HR-teams.

De hoogst scorende organisaties krijgen een plek in de Beste Workplaces-lijst, een ranking waar jaarlijks met smacht naar wordt uitgekeken. Want, de ranking krijgt volop media-aandacht en kan een enorme boost voor de employer branding van een bedrijf betekenen. Toppresteerders mogen in navolging van hun notering een jaar lang het Beste Workplace-logo voeren en dit geeft kandidaten het vertrouwen dat het met de baas, collega’s en cultuur van de bewuste organisatie meer dan goed zit.

De top werkgevers in consultancy volgens Great Place to Work

In de categorie ‘Best Multinational Workplaces’ staat deze editie farmabedrijf AbbVie aan kop, gevolgd door CRM-leverancier Salesforce. Synechron is het enige consultancykantoor in deze categorie dat, met een achtste plek, een top 10-notering heeft weten te behalen. Synechron is een advies- en technologiepartner voor partijen in de financiële sector en telt wereldwijd zo’n 10.000 professionals.

Talentcare gaat in de categorie ‘Best Medium Workplaces’ aan kop, gevolgd door Werkmandejong. Binnen deze categorie is House of Performance het hoogst genoteerde adviesbureau. House of Performance behoort al jaren tot de koplopers in het Great Place to Work-onderzoek, een bevestiging voor partner Sjoerd Hogenbirk dat het bureau zijn collega’s in zijn aanpak centraal stelt.

“Wij zijn trots op onze hoge plaats in de top 10. Toch geloven wij dat het altijd beter kan, en werken daarom continu aan onszelf, ook in de rol van werkgever”, laat Hogenbirk weten.

Op plek vier staat Nextview, een Salesforce-implementatiepartner, en vlak daarachter staat EnergyProfs, een adviesbureau dat advies, projectmanagement, procesmanagement en operationele ondersteuning levert aan bedrijven en overheden in de energie- en nutsmarkt.

Sjoerd Ankersmit, directeur van EnergyProfs, geeft aan: “Zowel bij onze klanten als intern is ons motto: It’s all about people!, en deze erkenning als vijfde op de lijst van de Best Workplaces van Nederland laat zien dat we dat ook menen.”

Op plek zes staat Quint, een bureau dat zich onder meer richt op digitale transformaties en agile werken. CEO Maurice Boon laat weten “supertrots” te zijn dat Quint wederom een plek in de lijst heeft behaald. “Gaaf voor onze medewerkers, onze klanten en natuurlijk het nieuwe talent dat we hiermee aantrekken.”

Youandi Hoogerbrugge, HR-manager van Quint, voegt toe: “Sinds we zijn gestart met Great Place to Work, zijn we nog bewuster bezig met de vraag wat goed werkgeverschap is, en luisteren we continu naar wat er binnen de organisatie leeft en speelt. We dagen elkaar iedere dag uit om het beter te doen. Dat we in de top 10 staan, laat zien dat onze Dare to Challenge-mentaliteit z’n vruchten afwerpt.”

Binnen de categorie ‘Best Small Workplaces’ staan drie adviesbureaus in de top 10: Republiq (een specialist in vastgoedadvies), Solventa (een specialist in bedrijfsarchitectuur en IT-advies), Spril (een adviseur op het gebied van workforce management) en Accuracy (een fusie- en overnamebureau).

Great Place To Work houdt zijn onderzoek in meer dan 60 landen wereldwijd. In 2020 werd de werknemerstevredenheid binnen meer dan 7.000 organisaties in kaart gebracht. Samen hebben deze organisaties circa twaalf miljoen medewerkers in dienst.