Zeven adviesbureaus ontvangen Great Place to Work-keurmerk

19 februari 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Meer dan 30 organisaties zijn in de afgelopen periode door het Great Place to Work Institute erkend als een excellente werkgever in hun branche. Onder hen zijn zeven adviesbureaus die volgens de onafhankelijke onderzoekers vooroplopen als het gaat om goed werkgeverschap.

Jaarlijks neemt Great Place to Work Institute het HR-beleid van honderden organisaties onder de loep. Het instituut kijkt hierbij naar verschillende dimensies van goed werkgeverschap, variërend van arbeidsvoorwaarden (salaris, bonus, pensioen, enz), faciliteiten voor werknemers en medewerkerstevredenheid, tot zachtere factoren als vertrouwen, trots, geloofwaardigheid en plezier.

Organisaties die voldoen aan de hoogste standaarden krijgen een zogeheten ‘Great Place To Work’-certificering uitgereikt. “De erkenning is gebaseerd op zowel de perceptie van de medewerkers als de wijze waarop het werkgeverschap in de organisatie wordt ingezet. Deze unieke combinatie en de strikte criteria maakt dat alleen de koplopers in hun branche het certificaat behalen”, aldus het onderzoeksinstituut.

Na de afgelopen maanden HR-audits te hebben uitgevoerd op tal van organisaties is een lijst naar buiten gebracht van zo’n 30 topwerkgevers, waaronder zeven partijen actief in de advies- en consultancybranche.

Zeven adviesbureaus ontvangen Great Place to Work keurmerk

Aranea

Opgericht: 1991
Locatie: 's-Hertogenbosch
Aantal medewerkers: 27

Aranea is al ruim 25 jaar een managementadviesbureau, met zijn oorsprong in de techniek. Het is de missie van Aranea om maximale waarde te creëren door het oplossen van vraagstukken op het snijvlak van mens, proces en informatietechnologie.

Considerati

Opgericht: 2008
Locatie: Amsterdam
Aantal medewerkers: 45

Van advies op het gebied van privacy en databescherming, tot het versterken van maatschappelijk draagvlak voor dienstverlening: Considerati opereert op het raakvlak van juridische en public affairs-vraagstukken in het digitale domein. De organisatie, gehuisvest in Amsterdam en Den Haag, helpt organisaties bij vraagstukken waar de wetgeving en publieke opinie nog geen uitsluitsel bieden.

Energyprofs

Opgericht: 2015
Locatie: Landelijk met HQ in Herveld
Aantal medewerkers: 52

Energyprofs is een consultancybureau met een focus op de energiebranche. Vanuit een diepgaande marktkennis helpt het bureau klanten bij het verbeteren van hun bedrijfsvoering, het implementeren van nieuwe processen, reorganisaties of veranderingen. Samen met de klant werken aan duurzame resultaten staat centraal in de filosofie van het bureau.

Fakton

Opgericht: 1981
Locatie: Rotterdam
Aantal medewerkers: 59

Al ruim 35 jaar combineert Fakton strategisch vermogen, organisatiekracht en financiële inventiviteit om projecten en kapitaal bij elkaar te brengen in het domein van vastgoed en ruimtelijke ontwikkeling. De organisatie is gevestigd in Rotterdam en Amsterdam en heeft als missie om een bijdrage te leveren aan het creëren van veerkrachtige stedelijke leefomgevingen en vitale vastgoedorganisaties.

McCoy & Partners

Opgericht: 2012
Locatie: Eindhoven
Aantal medewerkers: 74

McCoy is een SAP-consultancybedrijf dat zich kenmerkt door het motto: ‘commitment & simplicity’. Het simplificeren van IT, dat is waar de medewerkers van McCoy naar streven. McCoy identificeert, beoordeelt, ontwerpt en implementeert de IT platformen van klanten, met als doel het behalen van de organisatiedoelstellingen.

Solventa

Opgericht: 1997
Locatie: Nieuwegein
Aantal medewerkers: 28

De missie van Solventa is het verbinden van doelen, mensen, middelen, organisaties en netwerken door de slimme en praktische inzet van architectuurkennis. Solventa doet dit vanuit een brede praktijkervaring en met kennis van volgens eigen zeggen de meest actuele organisatorische en technologische ontwikkelingen.

Squerist

Opgericht: 2004
Locatie: Veenendaal
Aantal medewerkers: 86

Squerist is een nichespeler binnen de adviesmarkt – het bureau specialiseert zich in consultancy binnen de vakgebieden software testen en business process transformation. Squerist faciliteert, initieert en begeleidt organisaties bij het voldoende wendbaar worden om zo competitief te blijven in een wereld waarin technologie, arbeid en productbeleving steeds sneller veranderen.

De zeven topwerkgevers zijn als gevolg van hun erkenning genomineerd voor de ‘Best Workplace’-awards, een jaarlijkse competitievoor de beste werkgevers van ons land.

Gerelateerd: Great Places to Work: De 50 beste werkgevers van Nederland.