Agile Right sluit zich aan bij branchegenoot AgilityMasters.com

26 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

AgilityMasters.com – een bureau gespecialiseerd in agile en scrum consultancy en projectmanagement – heeft Agile Right overgenomen, een boutique branchegenoot uit Utrecht. 

Door de krachtenbundeling ontstaat een van ’s lands grotere bureaus volledig gespecialiseerd in het ondersteunen van agile en scrum transformaties. Het kernteam van AgilityMasters.com groeit hiermee naar bijna dertig professionals en de pool van zelfstandige agile consultants en projectmanagers naar meer dan achthonderd. 

“We kunnen hiermee nog beter voldoen aan de groeiende klantvraag naar professionele Agile coaches en Scrum Masters”, zegt Wessel van Herwijnen, managing partner van AgilityMasters.com. 

Agile Right sluit zich aan bij branchegenoot AgilityMasters.com

Ooit ontstaan in de wereld van software, is agile inmiddels een van de meest gebruikte verbetermethodieken in het bedrijfsleven. Centraal in de aanpak staat het werken in korte sprints, waardoor sneller resultaat kan worden behaald en eerder bijgestuurd kan worden. Ook wordt van teams verwacht dat ze meer samenwerken en zelfstandiger opereren. Het resultaat: meer wendbaarheid, efficiency en – volgens sommigen – ook meer tevreden werknemers. 

Agile Right werd vijf jaar geleden opgericht en bestaat uit een groep van relatief ervaren agile experts. Gevraagd waarom AgilityMasters.com bij dit Utrechtse bureau uitkwam, wijst Van Herwijnen in de eerste plaats op de gedeelde visie die de twee bureaus hebben op het vak. 

“We rekruteren graag professionals met een mindset die verder gaat dan enkel de instrumentele skills van de Agile coach of Scrum Master. De methode en modellen kun je immers leren, de coachmentaliteit daarentegen héb je, of heb je niet. En precies die mindset verbindt ons met de collega’s van Agile Right. Wij zijn Agile coach, het zit ons in het bloed. We doen het er niet een beetje bij.”

AgilityMasters.com werkt voor grote (internationale) klanten als AirFrance-KLM, Achmea, Randstad, Nike en ASML. Het bureau is een samenwerkingspartner van adviesbureau BlinkLane Consulting en opleider Gladwell Academy.