Release Train Engineers komen bijeen voor Annual RTE Summit

08 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vanochtend is de zesde editie van de Annual RTE Summit afgetrapt. Meer dan 200 Agile experts en Release Train Engineers uit heel Europa zullen deelnemen aan het evenement, dat inzicht biedt in de laatste trends en ontwikkelingen in het landschap.

De Annual RTE Summit 2021 wordt georganiseerd door Gladwell Academy en vindt plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het betreft een van de eerste grootschalige en op agile gerichte evenementen sinds de coronaversoepelingen van afgelopen september. Het belangrijkste doel van het event: het inspireren en informeren van deelnemers over de trends in Scaled Agile Framework (SAFe) en de toekomst van hun rol als Release Train Engineer (RTE).

Release Train Engineers nemen een van de belangrijkste rollen in binnen het Scaled Agile Framework. RTE’s zijn leiders die ervoor zorgen dat de werkzaamheden van de scrumteams in goede banen worden geleid en die bijdragen aan de doelstelling van de Agile Release Train – een commitment om in 10-12 weken een verbetering (‘Program Increment’ in Agile-termen) op te leveren.

Release Train Engineers komen bijeen voor Annual RTE Summit

De RTE werkt continu aan het verbeteren van de verschillende werkstromen zodat de Agile Release Train nog sneller en efficiënter gaat rijden. De RTE coacht de scrummasters en zorgt ervoor dat die goed met elkaar samenwerken – en wordt daarom in de praktijk ook wel de hoofdscrummaster genoemd.

Op de RTE Summit krijgen RTE’s een uitgebreid programma gepresenteerd. Zo worden er vandaag keynotes verzorgd door Ali Hajou van Gladwell Academy (die ook Chairman is van het evenement), Eelco Rustenburg van BlinkLane Consulting, Djimmy Radstok van Essent, Joris van Doorn van ASML (die eerder dit jaar is uitgeroepen tot RTE of the Year) en Melanie Voornhout van Booking.com.

Partners van het Annual RTE Summit zijn onder meer Gold partners Scaled Agile en AgilityMasters.com en Silver partner Valiantys.

Vanuit AgilityMasters.com verzorgen Senior Agile coaches Dennis Mansell en Roel de Ponti de workshop ‘What is value?’ In de workshop lopen de twee RTE’s door de fundamenten van waarde: wat is waarde, wie ervaart het en hoe leveren we het? Vanuit het Agile-gedachtegoed geven ze deelnemers handvatten voor het ontdekken, ontwikkelen en leveren van waarde.