Nick van Bruggen over zijn keuze voor Van Oers Corporate Finance

13 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Van Oers Corporate Finance heeft een nieuwe young professional toegevoegd aan de gelederen: Nick van Bruggen.

Recent rondde Nick van Bruggen met succes zijn master in Finance en Investments af aan Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus University. Sinds begin november is hij bij Van Oers Corporate Finance gestart in de rol van overnameadviseur. De M&A-specialist begeleidt opdrachtgevers, zowel nationaal als internationaal, bij uiteenlopende financiële vraagstukken, waaronder bedrijfsverkoop en -waarderingen of bijvoorbeeld het aantrekken van groei- en overnamefinancieringen. 

“Mijn passie voor het M&A-vak heeft zich gedurende de jaren ontwikkeld”, vertelt Van Bruggen tegenover Consultancy.nl. “Tijdens mijn studie heb ik de mogelijkheid gehad om een stageplaats te vervullen bij een corporate in Londen en hier heb ik de effecten van een aantal overnames van dichtbij mogen meemaken. Ik raakte niet alleen geïnteresseerd in het dealproces, maar ook in de persoonlijke aspecten die in het proces soms tekort worden gedaan.”

Rick van Bruggen, M&A Adviseur bij Van Oers Corporate Finance

Als werkstudent deed Van Bruggen ervaring op bij een Big Four-kantoor. “Door verschillende gesprekken met collega’s uit het corporate finance-team werd ik getriggerd om mij hier verder in te verdiepen. Met name de dynamiek die bij een dealproces komt kijken interesseerde mij. In navolging hierop besloot ik een master te volgen die hier perfect op aansloot.”

Deze master “bevestigde dit gevoel van interesse”, vertelt de jonge adviseur, “want ik kwam in contact met een aantal corporate finance-kantoren die zich focussen op het mkb waar ik mooie kansen zag. Ik ben de branche strakker in de gaten gaan houden om beter inzicht te krijgen in de verschillende partijen die in de regio een rol spelen. Deze vorm, het adviseren van ondernemers in het mkb, voegt een persoonlijk aspect toe waar ik in het begin van mijn carrière erg veel aan denk te hebben.”

Ondanks zijn eerdere opgedane ervaringen bij het Big Four-kantoor viel zijn oog op Van Oers Corporate Finance, in verhouding een kleinere boutiquespeler in het veld. “Doordat ik de branche ben gaan onderzoeken, en dus ook de verschillende kantoren die in deze branche operationeel zijn, kwam onder andere Van Oers in beeld.”

Goede indruk

Van Oers bleek een uitstekende match, kan Van Bruggen inmiddels concluderen: “Mijn twijfel tussen het werken bij een boutique of bij een groter kantoor werd direct weggenomen tijdens het eerste gesprek met de adviseurs van Van Oers Corporate Finance. Transactiemanager Jerry van Leent en Senior overnameadviseur Tim van Rijn gaven een goed beeld van het team, de cultuur en de overkoepelende organisatie. Het was een open gesprek waar wij met elkaar de voor- en nadelen van het werken voor een boutique op een rij hebben gezet. Dit maakte een goede eerste indruk.”

“Wat mij ook trekt aan Van Oers is de Brabantse nuchterheid”, vervolgt hij. “De adviseurs en transactiemanagers binnen Van Oers zijn allemaal als starter binnen de organisatie begonnen en hebben hier hun loopbaan vervolgd. Dit geeft duidelijk weer dat er serieus in het personeel wordt geïnvesteerd en dat iedereen een verbintenis voelt met Van Oers. De impressie die ik kreeg sloeg zo goed aan dat ik enkele gesprekken verder besloot om op het aanbod in te gaan. En zodoende bekleed ik nu met veel plezier en enthousiasme deze functie.”

Van Bruggen voelde zich meteen thuis bij Van Oers. “Mijn eerste weken bij Van Oers zijn uitstekend bevallen. De onboarding was ondanks Covid-19 goed geregeld. Mijn directe collega’s betrokken me vanaf dag één met de werkzaamheden waar ze mee bezig waren. Hierdoor kreeg ik van allerlei lopende projecten direct iets mee.”

Deze eerste periode bestond met name uit het (ondersteunen bij het) uitvoeren van waarderingen en marktanalyses. De volgende stap is hulp bieden bij de eerste verkooptrajecten. Van Bruggen besluit: “Al met al ben ik zeker tevreden met de keuze die ik heb gemaakt en heel benieuwd naar wat de toekomst mij gaat brengen.”