Terugblik op de Bewegin Grote Ontdek Je Drijfveren Show

22 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vorige week vond de eerste editie van de Grote Ontdek Je Drijfveren Show plaats. Een korte terugblik op het event voor jonge talenten, dat werd georganiseerd door Bewegin. 

Tijdens de Grote Ontdek Je Drijfveren Show gingen vijftien talenten aan de slag om hun “eigen identiteit en ambities” te ontdekken. Met als kernvraag: ‘Wat zijn de drijfveren in mijn professionele carrière en leven?’

Pieter Wolthuis, gastheer van het event, trapte af door uit te leggen wat onder drijfveren kan worden verstaan: “Drijfveren zijn de achterliggende motivators van je doen en laten. Iedereen heeft drijfveren. Ze laten zien wat jou enthousiast maakt en waar je voor wilt gaan. En dus passen drijfveren ontzettend goed bij Bewegin. Binnen ons programma duwen we talenten namelijk niet in een hokje, maar bouwen we voort op wie ze zijn en wat hun intrinsieke motivatie is. Dit maakt het ontwikkelpad dat ieder talent binnen Bewegin doorloopt elke keer uniek.”

Terugblik op de Bewegin Grote Ontdek Je Drijfveren Show

In een workshop gingen de deelnemers spelenderwijs – met Lego Serious Play – op zoek naar hun drijfveren. Alle deelnemers kregen hiervoor een pakketje Lego toegestuurd.

“Waarom Lego Serious Play? Omdat spelen met Lego altijd een goed idee is wanneer je woorden zoekt voor zaken die normaal gesproken wat verder onder de oppervlakte liggen”, zegt Rianne de Vries, een oud-Bewegin talent dat onlangs vanuit Bewegin doorstroomde naar zusterorganisatie innergo. “Lego Serious Play is denken met je handen, door lekker te gaan bouwen kom je tot verrassende inzichten. Dit geldt vooral als je jezelf openstelt voor de inzichten die er echt toe doen. Jezelf kwetsbaar durft te maken. Naar jezelf en naar anderen.” 

Voorafgaand aan de sessie verzorgden Jet van Leusden en Jasper Claassens, beiden actief als Talent Regisseurs bij Bewegin, een presentatie over Bewegin en begeleidden ze elk een break-out sessie. Wolthuis creëerde vanuit zijn rol als Aanjager Binden & Boeien van Bewegin de juiste energie, onder meer met de korte quiz ‘Mondkapje op, mondkapje af’. Tot slot zorgde Malik Ivan, een van de trainers van de talentontwikkelaar, dat er aan het einde van het event een “prachtig visueel verslag” op tafel lag. Hij tekende tijdens de hele show mee.

“Dankzij de gesprekken met andere talenten en de inzichten die de deelnemers tijdens de workshop hebben opgedaan, hebben ze meer grip gekregen op hun loopbaan en ontwikkeling. Zo kijken we terug op een geslaagde eerste editie van de Grote Ontdek Je Drijfveren Show”, sluit Wolthuis af.