Niche finance & risk-specialist Mount Consulting van start

20 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Drie ervaren consultants hebben de handen  in elkaar geslagen om een nieuw adviesbureau op te richten: Mount Consulting.

Mount Consulting is een strategische transformatieadviseur, die uitsluitend actief is binnen de financiële dienstverlening. “We streven ernaar om de beste kennis, ervaring en marktinzichten te bieden aan de CFO en CRO van banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en pensioenfondsen”, vertelt Thijs Peeters, medeoprichter van Mount Consulting.

Het nieuwe bureau  levert diensten gecentreerd rondom drie pijlers: Advice & Vision, Transformation en Architecture. Met zijn adviesdiensten helpt Mount opdrachtgevers bijvoorbeeld met het definiëren van target operating models, interpretatie en implementatie van wet- en regelgeving en het definiëren van finance & risk data-integratie-architectuur.

Thijs Peeters, Joost Jan Noordegraaf en Dominique Vande Langerijt - Mount Consulting

Binnen Advice & Vision worden adviesdiensten geleverd gericht op het definiëren van lange termijn visie, en de weg ernaartoe, op het gebied van integratie van het CFO en CRO domein. Transformatiediensten richten zich onder meer op de implementatie van IFRS accounting en reporting, regulatory- en (risk)management reporting, of op het snijvlak van data, processen, systemen en organisatieverandering binnen end-to-end processtromen.

Diensten op het gebied van Architectuur zijn gefocust op enterprise architecture, data architecture, data & change governance en data modeling.

Het nieuwe adviesbureau is ontstaan toen drie zeer ervaren adviseurs besloten hun kennis, ervaring en capaciteiten te bundelen: Thijs Peeters, Joost Jan Noordegraaf en Dominique Vande Langerijt. Zij hebben allen een uitgebreide staat van dienst in complexe advies- en transformatieprojecten binnen het finance & risk ecosysteem van hun opdrachtgevers, dat onder meer bestaat uit grote zakenbanken, centrale banken, verzekeraars en pensioenorganisaties.

Alle drie hebben ze een jarenlange staat van dienst bij grote consultancybureaus met ervaring in internationale verandertrajecten voor de grootste financiële instellingen.

Thijs Peeters heeft meer dan 25 jaar ervaring in internationale consultancy, met leidinggevende en expertrollen in finance & risk practices bij onder andere Synechron Business Consulting, Capco, PwC en EY.

Dominique Vande Langerijt heeft bijna 20 jaar ervaring als enterprise architect bij zowel internationale consultants als financiële instellingen zoals Synechron Business Consulting, Capco en KBC.

Joost Jan Noordegraaf werkt al meer dan een decennium in de financiële consulting, met een focus op de thema’s risk & finance data en reporting en regulatory change.

Mount Consulting is gevestigd in Utrecht.