Jack Hillenga keert bij Mount Consulting terug naar de consultancy

24 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vlak na zijn 12,5-jarig jubileum bij Aegon maakt Jack Hillenga nu de stap terug naar de business consultancy. Met Mount Consulting kiest hij bewust voor de omgeving van een boutiquekantoor.

Voor Hillenga roept de terugkeer naar de adviesbranche mooie herinneringen op. “Tijdens de eerste tien jaar van mijn loopbaan heb ik het naar mijn zin gehad binnen de consultancy, zowel bij een klein (Devote, voor overname door Ordina) als een groot bedrijf (KPMG Consulting, voor en na overname door Atos).”

In die periode werkte Hillenga aan “uitdagende projecten” en ervaarde hij een “steile leercurve”. Ondertussen schoof hij steeds meer op van een generalist naar een specialist in de finance-functie van financiële dienstverleners.

Jack Hillenga, Senior manager, Mount Consulting

Doordat hij zowel ingenieur als register controller is, combineert hij daarmee een ontwerpersblik op datastromen en IT-systemen met kennis van de finance-functie. Hillenga werkte met tal van internationale corporates samen aan finance IT-implementaties en verbeterprojecten op het gebied van wet- en regelgeving.

Na tien jaar consulting lonkte de uitdaging naar de ‘andere kant van de tafel’ en maakte hij in 2009 de switch naar een interne functie bij Aegon. Daar begon hij als projectmanager voor de implementatie van de marktwaardebalans en werd daarna verantwoordelijk voor de groepsbrede selectie en implementatie van Solvency II-rapportagesystemen van de verzekeraar.

De afgelopen jaren heeft Hillenga zich als Lead Business Analyst vooral beziggehouden met IFRS. “Denk aan de implementatietrajecten voor IFRS 9 en IFRS 17, gecombineerd met een migratie naar de cloud. In een complexe, internationale organisatie als Aegon is dat een enorme uitdaging”, vertelt hij.

Manager en adviseur

En hoewel actief in een interne functie, kwamen in Hillenga’s rol veel consultancyaspecten de hoek om kijken. Zo had hij leidende rollen in grote veranderprogramma’s en werkte hij aan projecten met zowel interne als externe collega’s. Hillenga was hiermee een manager en adviseur tegelijk.

Bij Mount Consulting verwacht Hillenga deze rol voort te kunnen zetten binnen een ondernemende omgeving die goed bij hem aansluit. “Mount Consulting is een jong, groeiend adviesbureau dat sterk is op het gebied van finance, risk & compliance en data binnen de verzekeringssector.”

Als senior manager zal Hillenga zich enerzijds inzetten om klant- en partnerrelaties uit te bouwen en anderzijds leidinggeven aan projecten bij klanten. Vanuit zijn 20+ jaar aan werkervaring zal hij bovendien fungeren als mentor voor de andere consultants binnen het bureau.

“Los van deze uitdaging heb ik vooral gekozen voor Mount Consulting vanwege de mensen en de atmosfeer. Vanaf dag één voel ik me helemaal thuis.”