Jelena Martinovic verlaat Montenegro voor Mount Consulting

07 februari 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

2022 is voor Jelena Martinovic begonnen met grootse veranderingen. Niet alleen heeft ze de carrièreswitch gemaakt van finance naar consulting, ook is ze verhuisd van geboorteland Montenegro (“het mooiste land ter wereld”) naar Nederland. Daar is ze als Senior Consultant in dienst is getreden bij Mount Consulting.

Gefeliciteerd met deze grote stap! Een nieuwe richting en functie en bovendien in een nieuw land. Waarom heb je gekozen voor zoveel veranderingen in één keer?

“Ik werd gedreven door het verlangen naar nieuwe kennis en ervaringen. Tijdens mijn eerdere werkzaamheden besefte ik dat ik het heerlijk vind om te leren en nieuwe ervaringen op te doen, en daarom besloot ik dat het tijd was om mijn horizon te verbreden. Montenegro is in mijn ogen het mooiste land ter wereld, maar ik heb besloten om mijn groei en ontwikkeling voort te zetten met dit spannende en nieuwe avontuur in Nederland.”

Jelena Martinovic, Senior Consultant, Mount Consulting

Mount Consulting is een boutique adviesbureau voor financiële dienstverlening. Wat trekt je, na tien jaar in het bedrijfsleven, aan in de wereld van consulting?

“In Montenegro hebben we een gezegde dat in andere culturen vaak verkeerd wordt geïnterpreteerd, als een vloek: ‘Moge je je hele leven de berg beklimmen en nooit de top bereiken.’ Dit is vooral een nobele wens, want vanaf de top kun je immers nergens meer heen, je kunt alleen nog naar beneden. Na het beklimmen van de hoogste bergen in Montenegro vervolg ik mijn beklimming nu bij Mount Consulting.”

“Met mijn achtergrond in finance, controlling, accounting en auditing voel ik me helemaal thuis binnen het Mount Consulting-team. Consulting is een nieuwe uitdaging voor mij – een uitdaging die ik graag wil aangaan, omdat ik mijn expertise in een nieuwe omgeving kan toepassen en tegelijkertijd mijn vaardigheden kan ontwikkelen en uitbreiden.”

Welke financiële ervaring en welk trackrecord breng je mee naar je nieuwe functie?

“Ik ben een ervaren financieel manager en controller en heb gewerkt binnen verschillende industrieën, zowel voor nationale als multinationale bedrijven en variërend van particuliere bedrijven tot overheidsinstellingen. Ik ben ook gecertificeerd accountant en controller, voormalig docent Basic Accounting en Advanced Financial Reporting aan het Institute of Certified Accounting of Montenegro, en ben tot slot een juridisch expert op het gebied van finance en economie.”

“Ik heb besloten om mijn algemene ervaring en expertise op het gebied van finance, accounting en controlling om te zetten naar een adviesfunctie bij Mount Consulting en al mijn kennis en ervaring toe te passen als adviseur van de klant, in plaats van zelf de klant te zijn.”

Hoe heeft Mount Consulting je geholpen om je te vestigen in Nederland en bij de start van je functie?

“‘Het leven begint aan het einde van je comfortzone’ is een citaat van de Amerikaanse schrijver Neale Donald Walsch en ik geloof echt in deze woorden. Het was een gelukkig toeval dat ik via een headhunter in contact kwam met Mount Consulting. Zij hebben mij bij elke stap van mijn reis geholpen. Van de administratieve stappen tot het vinden van accommodatie en meer.”

“Ook heeft Mount Consulting een Nederlandse cultuurtraining voor me georganiseerd, mij één-op-één gesprekken laten voeren met de teamleden en mij geïntroduceerd bij de klanten en projecten. Ik waardeer de persoonlijke benadering en al hun moeite om mij welkom en thuis te laten voelen.”

Tot slot, hoe kijk je terug op je eerste weken bij Mount en in Nederland?

“Reizen vormt een kans om een kort kijkje te nemen in een andere wereld. Wonen in het buitenland biedt de mogelijkheid om een samenleving echt te leren kennen. Ik heb nu al bewondering voor de Nederlandse kijk op de wereld, de no-nonsense manier van communiceren en de aandacht voor een gezonde work-life balance, die allemaal deel uitmaken van die Nederlandse stijl.”

“Natuurlijk mis ik de zon en het mooie weer dat we in Montenegro het hele jaar door hebben. Waar ik echter meer naar uitkijk zijn de verdere versoepelingen van de Covid-19-maatregelen, zodat ik me verder kan verdiepen in het culturele en sociale leven (musea, geschiedenis, theater, restaurants, enzovoorts).”

“Wat ik fantastisch vind bij Mount Consulting is dat alle teamleden actief kunnen bijdragen aan de groei van het bedrijf. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn ondernemende cultuur, de manier waarop mensen creatieve ideeën delen, feedback geven en ondersteuning bieden.”