Viktorija Karaliute trapt carrière af bij Mount Consulting

24 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Begin deze maand verwelkomde Mount Consulting een nieuwe junior consultant binnen het team: Viktorija Karaliute. Om meer te weten te komen stelden we Viktorija vijf vragen, over haar achtergrond, haar motivatie om te kiezen voor consulting en wat haar heeft getrokken naar de financial services boutique.

Viktorija, kun je jezelf kort introduceren?

“Ik kom oorspronkelijk uit Litouwen en ben naar Nederland verhuisd om een hogere opleiding te volgen. Ik volgde een master Economie aan de Universiteit van Tilburg en heb werkervaring opgedaan als beleidsonderzoeker en stagiair duurzaamheid. Door deze activiteiten heb ik vaardigheden opgedaan op het gebied van data design en statistische analyse, duurzaamheidsrapportages en implementatie.

Je hebt gekozen voor een loopbaan in consulting. Wat heeft jou naar deze branche geleid?

“Wat me het meeste aanspreekt in management consulting, is de snelle omgeving en de brede mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei die er zijn.”

Viktorija Karaliute trapt carrière af bij Mount Consulting

Waarom heb je specifiek gekozen voor Mount Consulting?

“Mij aansluiten bij Mount Consulting voelde als een natuurlijke stap in mijn carrière. Ik verkoos Mount Consulting boven andere spelers vanwege hun unieke expertise binnen de financial services sector. In het bijzonder hun focus op en expertise in het adviseren van klanten op het gebied van strategische transformaties.”

Karaliute voegt toe: “Mount Consulting is gespecialiseerd in risk management [een van de partners, Joost Jan Noordegraaf, heeft een sterke achtergrond in risk en riskrapportages] en dit maakt het voor mij mogelijk om mijn interesse in het domein verder te ontwikkelen.”

Hoe heb je de eerste maanden en je onboarding ervaren en hoe zagen je eerste activiteiten eruit?

“De onboarding verliep soepel dankzij een goede planning en door de persoonlijke aandacht van senior collega's. Door de gedeelde kantoorruimte en de dagelijkse trainingen was er veel ruimte voor vragen en feedbackmomenten. Daarnaast heeft mijn 'mentor' Arjan Bom mij wegwijs gemaakt in relevante regelgeving en de compliance-eisen en mij ondersteund tijdens mijn eerste weken.” 

“Volgende maand neem ik deel aan een 2-daagse training in kernvaardigheden voor consulting - waar ik erg naar uitkijk!”

Hoe past de bedrijfscultuur binnen Mount Consulting bij jouw eigen opvattingen?

“De cultuur bij Mount Consulting is erg vriendelijk en ondersteunend. Wekelijkse borrels met collega's zorgen voor een prettige werkomgeving en een persoonlijke band met collega's. Deze manier van werken past bij mijn persoonlijke opvattingen, omdat ik geloof dat een gezellige cultuur goed is voor de professionele ontwikkeling.”