Kirkman Company trekt externe bestuurder aan: Sandra Hofstede

19 oktober 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft Sandra Hofstede benoemd tot bestuurslid. Samen met de huidige directeur Roy Klaassen vormt ze het dagelijkse bestuur van het consultancybureau.

Roy Klaassen is al meer dan zes jaar Managing Partner van Kirkman Company, en al die tijd heeft hij een van de drie oprichters van het bureau aan zijn zijde gehad. Met de komst van Hofstede vaart de top van het bureau nu een nieuwe koers. 

Hofstede neemt een bewezen trackrecord als bestuurder en ondernemer mee naar Kirkman Company, dat ze buiten de adviesbranche heeft opgebouwd. De afgelopen drie jaar was ze Managing Director van MediaScience, een Amsterdams digitaal marketingbureau, en daarvoor was ze partner bij een andere online marketing agency. Eerder werkte ze in marketingrollen bij De Telegraaf en Speurders.

Sandra Hofstede, Roy Klaassen - Kirkman Company

Volgens Klaassen was deze gedurfde keuze een bewuste, met als ambitie om wat meer ‘out of the box thinking’ in te brengen. “Sandra brengt veel nieuwe kennis op het gebied van onder andere marketing, data en digitalisering. Ik ben erg blij dat Sandra ons team komt versterken. Ik zie het als een uitgelezen kans om te leren van Sandra’s ervaringen en kennis en deze samen te vertalen naar de toekomstige reis van Kirkman Company.”

“Haar leiderschapskwaliteiten en ervaring zullen bijdragen aan de volgende groeifase voor Kirkman Company”, vervolgt Klaassen. Wat deze volgende groeifase precies inhoudt werd recent duidelijk in een interview met de drie oprichters van het organisatieadviesbureau. “We streven naar een positieve impact voor onze klanten en de maatschappij om problemen in de wereld op te lossen.”

Dit doet Kirkman Company als onderdeel van de Powered by Meaning-groep, een collectief van dertien bureaus, bedrijven, startups en kennisnetwerken die sociale impact centraal stellen in hun visie. “Wij geloven dat met de komst van Sandra nog sneller naar de impactvolle missie van Kirkman Company toegewerkt kan worden, waarbij continuïteit en kwaliteit gehandhaafd blijft”, stelt Guido Braam, een van de vijf eigenaren van de Powered by Meaning-groep.

Voor kenners komt de brancheswitch van Hofstede niet geheel als een verrassing. Op LinkedIn gaf ze weken geleden al een hint naar een andere richting in haar carrière. Inmiddels wordt ze op het social media platform volop gefeliciteerd door nieuwe en ex-collega’s en relaties met haar overstap.

Hofstede geeft aan: “Het aantrekken van iemand met een andere achtergrond typeert het lef en het eigenwijze en ondernemende karakter van deze organisatie. Een attitude waar ik me heel sterk mee verbonden voel. Ik loop over van enthousiasme en energie.” Ze besluit: “Ik kijk er enorm naar uit om het Kirkman Company team te gaan versterken en om samen met het team een nog prominentere positie in de markt in te nemen. Met een nog sterker merk om meer bedrijven te laten ervaren wat Kirkman Company voor waarde kan toevoegen.”

Kirkman Company, dat zich sinds kort een gecertificeerd B Corp-adviseur mag noemen, heeft een team van zo’n 70 consultants en professionals.