Roy Klaassen zesde Partner bij adviesbureau Kirkman

26 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft Roy Klaassen benoemd tot Managing Partner. Klaassen, die sinds 2010 in dienst is bij Kirkman, wordt hiermee de zesde vennoot van het organisatieadviesbureau uit Baarn.

Kirkman Company is in 2000 opgericht door Han Hendriks, Cas van Arendonk en Ivar Davids. In de afgelopen 14 jaar is het bureau gegroeid tot een toonaangevende speler in de  organisatieadvies-branche, met zo’n 70 consultants gevestigd in een villa in Baarn.

Oorspronkelijk lag de nadruk op sourcing advisering – de bedrijfsnaam verwijst naar Marshall M. Kirkman, de grondlegger van het begrip 'sourcing' – inmiddels biedt Kirkman Company een volledig palet aan organisatiediensten, variërend van onder meer strategie, customer excellence en sustainability naar functionele expertise in HR, finance en procurement. “Ons doel is om organisaties te transformeren naar Social Entreprises, we geloven dat organisaties van de toekomst financiële waarde en maatschappelijke waarde succesvol combineren,” legt Hendriks uit.

Roy Klaassen, Partner bij Kirkman Company

Door de uitbouw van het kantoor in de afgelopen periode, inclusief de toenemende activiteiten als gevolg van de diverse partnerships die Kirkman Company heeft met partijen, ontstond er ruimte om het partnerteam verder uit te breiden. De keuze viel hierbij op Roy Klaassen, die sinds eind 2010 in dienst is bij Kirkman. In de afgelopen jaren was Klaassen verantwoordelijk voor het begeleiden van diverse grote projecten op het vlak van sourcing en organisatieverandering, bovendien heeft hij intern een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere professionele ontwikkeling van het adviesbureau. Nadat hij in 2012 al onderdeel werd van het dagelijks bestuur, is Klaassen nu aangesteld als Managing Partner.

Volgens Klaassen was het een weloverwogen keuze om zich als partner te verbinden aan Kirkman Company. “De afgelopen jaren waren een fantastische periode waarin ik met getalenteerde collega’s aan uitdagende projecten heb mogen werken voor aansprekende klanten. In deze periode hebben we ons als Kirkman Company verder ontwikkeld en de komende jaren gaan we verder ondernemen om onze missie ‘Co-creating social enterprises’ te realiseren. Dit ondernemerschap binnen Kirkman bleek erg aanstekelijk en vormde voor mij de belangrijkste drijfveer om deze stap te maken”.

Medeoprichter Hendriks toont zich tevreden met de benoeming: “Wij zijn trots dat Roy zich voor langere termijn aan ons heeft verbonden en zich samen met collega's, samenwerkingspartners en opdrachtgevers zal richten op de toekomstvisie en verdere uitbouw van Kirkman Company”.

Partnerteam

Met de aanstelling van Klaassen bestaat het partnerteam van Kirkman Company uit zes leden. Naast de medeoprichters en Klaassen zijn dat ook Erik van der Meulen en Guido Braam.