First Consulting zet volgende stap met lancering van First Technology

02 oktober 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

First Consulting zet de volgende stap in zijn groei. Het nieuwe zusterbedrijf van het consultancybureau – First Technology – richt zich op de IT-kant van digitale transformatie.

“Technologie is steeds vaker de kern van transformaties. Hierdoor neemt de vraag vanuit klanten en projecten naar een verdere versterking van onze technologische expertise toe”, aldus Geert van den Goor, managing partner van First, het bedrijf boven de bedrijfsonderdelen First Consulting en First Technology. 

Gevraagd waarom het bureau kiest voor een aparte label, zegt hij: “Met de oprichting van First Technology hebben we een plek in ons bedrijf gecreëerd waar we vakmanschap op het gebied van technologie verder kunnen groeien door de juiste skills en kennis binnen te halen en verder te ontwikkelen.” 

Klanten en projecten zullen vanuit beide onderdelen gezamenlijk worden bediend. First Technology zal hierbij de technologie expertise inbrengen terwijl First Consulting zich richt op (industriespecifieke) kennis voor de vertaling van businessprocessen naar IT-oplossingen, aangevuld met projectmanagement en veranderkundige kennis. 

First Consulting zet volgende stap met lancering van First Technology

Expertise in huis

“Hoewel First Technology een nieuw bedrijfsonderdeel is, bouwen we door op de kennis en kunde die we momenteel in huis hebben”, aldus Martijn Smeets, als partner verantwoordelijk voor First Technology. “De basis wordt gevormd door de technologie-expertise die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd in Lowcode (Mendix), RPA (UiPath) en Data & Insights (Power BI en Azure).”

“Daarnaast brengen we de specialistische kennis van het eerder overgenomen Smartrules op het gebied van BPM (Pega en Appian) onder in First Technology.” De genoemde platformen vormen de Chapters in de nieuwe agile organisatie-inrichting waarvoor gekozen is. Een aantal Guilds zorgt voor verdere specialisatie op het gebied van architectuur, cloud, integratie, software engineering en test automation.

Naast de verdere ontwikkeling van de technologie-expertise zet First in op uitbreiding van het dienstenportfolio. “We helpen onze klanten al jaren met het realiseren van projecten. Met First Technology dekken we vanaf nu de volledige lifecycle af van een applicatie, van ontwerp en projectrealisatie tot doorontwikkeling en (24/7) beheer in een DevOps-model,” zegt Smeets. 

Van den Goor voegt toe: “Gezamenlijk kunnen First Consulting en First Technology een volledige end-to-end dienstverlening aanbieden voor digitale transformaties.” 

De groeistrategie van First Technology

First Technology heeft een ambitieuze groeiambitie. Na de start met 70 medewerkers (First heeft in totaal meer dan 300 werknemers) is het doel om te groeien naar circa 250 medewerkers in de komende jaren. Onderdeel van het voorgenomen groeimodel is de uitbreiding van de workforce met een nearshore-competentie. “Nearshoring zal de groei en met name onze DevOps-propositie verder versterken”, geeft Smeets aan.

“Randvoorwaardelijk voor de groei is wel dat het DNA van First gewaarborgd blijft. We groeien met toptalenten die bij onze identiteit passen. Het DNA van First laat zich het beste beschrijven in onze zes kernwaarden. Dit is geen identiteit die we graag zouden willen hebben; het is wie we zíjn.”