First Consulting: ons DNA in zes kernwaarden

21 maart 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

First Consulting is 10 jaar geleden gestart als no-nonsense consultancy partij, met een hecht team en nog altijd hetzelfde DNA. Maar wat is nou precies dat DNA? De cultuur van het bureau onderscheidt zich volgens Maarten Icking, partner bij First Consulting, op zes kernwaarden: samen, no-nonsense, plezier, scherp, stoutmoedig en vertrouwen.

Scherp
“Scherp staat bij ons voor kwaliteit. Wij willen écht goed begrijpen hoe het zit. Dit doen wij door de inhoud in te duiken en ons op feiten te baseren. Vanuit een sterk analytisch inzicht luisteren wij goed, stellen wij de juiste vragen en komen zo tot de kern van elk probleem. Die kwaliteit begint bij onze collega’s: sterk analytisch, maar altijd in combinatie met goede sociale en communicatieve vaardigheden. Dat staat garant voor kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor onze klanten, met bijpassend resultaat.”
 
Samen
“Samen betekent bij First Consulting samen met collega’s. Wij doen niet aan detachering, maar werken aan projecten in teamverband. Daarbij worden krachten gebundeld: sommige consultants blinken uit in proces skills, waarbij anderen juist aanvullen met IT- of change managementvaardigheden. Samen staat bij First Consulting ook voor samen met de klant: zowel met de werkvloer als met de directie. Wij hebben geen kantoor: wij werken altijd op locatie bij en met onze klanten. Het beste resultaat bereik je tenslotte samen! Daar zijn wij trots op.”
 
No-nonsense
“De Van Dale legt no-nonsense uit als ‘rechttoe-rechtaan’ en ‘geen flauwekul’. Dat is ook precies zoals wij het bedoelen. Medewerkers van First Consulting maken zaken eenvoudig, begrijpbaar en vooral niet complexer. Geen wollige taal en buzzwords. Eenvoud siert de meester. Als je een complexe situatie in gewone mensentaal kunt uitleggen, dan betekent dat dat je het probleem pas echt goed begrijpt. Consultants bij First Consulting zijn zichzelf, zelfverzekerd, maar vooral niet arrogant.”


Plezier
“Work hard play hard. Werk moet vooral leuk zijn, waarbij een gezonde dosis humor voor de juiste sfeer zorgt om maximaal te presteren. Een goede werk-privé balans is daar een belangrijk onderdeel van. Plezier hebben wij zeker niet alleen tijdens het werk, maar ook buiten het werk om. Wij besteden veel aandacht aan team events en staan zeer regelmatig met elkaar in de kroeg. Dat zorgt voor een hechte band met je collega’s en een ontspannen werksfeer. En dat ervaren onze klanten ook. Eén ding is zeker: een Firster gaat met veel plezier naar zijn of haar werk.”

Stoutmoedig
“Wij zijn mensen die nét die stap extra zetten, die zich niet laten weerhouden door “onmogelijkheden” en die een andere weg kiezen dan de voorgeschreven route. Alleen als dat nodig is, niet omdat wij het persé anders willen doen. Volgens onze collega’s beschikt een Firster over een gezonde can-do mentaliteit, neemt initiatief en is dapper, met een stoutmoedig randje. Wij dagen onszelf en onze collega’s daarbij uit om buiten de eigen comfortzone, en waar nodig buiten de gebaande paden, te treden.”

Vertrouwen
“Vertrouwen is belangrijk: vertrouwen van de klant in de kwaliteit van First Consulting, vertrouwen in jezelf en vertrouwen in je collega’s. Wij doen wat wij beloven, zijn eerlijk en komen onze afspraken na. Wij vertrouwen op elkaars professionaliteit en de klant vertrouwt daarom op ons. Voor ons betekent vertrouwen ruimte en verantwoordelijkheid geven. Hierbij stimuleren wij onze medewerkers om de ruimte en verantwoordelijkheid te nemen. Vertrouwen leidt tot goede persoonlijke ontwikkeling, betrokkenheid en samenwerking.”

First Consulting is continu op zoek naar junior en senior consultants. Kijk voor meer informatie op de werken bij site van het advieskantoor.